Kesäkuun 6. 2007 monen jääkiekkofanin toive sai täyttymyksen. Anaheim Ducks varmisti NHL:n mestaruuden voittamalla Stanley Cupin finaaleissa Ottawa Senatorsin otteluvoitoin 3-1 ja rakastettu Teemu Selänne sai kruunun uralleen. Viasat ja Viaplay keskittyvät perjantaina Ducksin ja Senatorsin finaalisarjaan – vaikka Teemu itselleen epäominaisesti ei maalitekoon pystynyt, oli hänen panoksensa mestaruuden eteen vahva.

Teemu Selänteen tunteet pääsivät irti mestaruuden ratkettua. Hän jakoi vuolaat kiitokset lähipiirilleen ja ystävilleen heti ottelun jälkeen jäällä tehdyssä haastattelussa. Haastattelija kysyi kysymykset englanniksi, Teemu vastasi Suomeksi.

– Uskomaton fiilis. Olen odottanut 15 vuotta, että voitan jotain suurta, Selänne kertoi haastattelussa.

– Oli aikoja, etten ikinä uskonut, että tämä tulee tapahtumaan.

Selänne myös muistutti, että paluu huipulle ja mestaruuteen tuli vaikeuksien kautta. Jossain vaiheessa uskokin oli mennä.

– Monia hetkiä, varsinkin kun oli polvivaivoja, ajattelin, että en tule ikinä näkemään tätä päivää. Sen takia tämä on niin erikoinen, että olen ollut lähellä voittaa olympiakultaa, maailmanmestaruuden ja World Cupin, mutta koskaan ei tärpännyt.

– Nyt olen voittanut sen suurimman, mitä jääkiekkoilija voi voittaa.

Haastattelussa myös nostetaan esiin se, aikooko Selänne mestaruuteen lopettaa. Myös Teemu itse jättää asian auki – aika näytti, ettei asia ollut kovin ajankohtainen. Teemu Selänne pelasi vielä seitsemän kautta huipulla.

Teemu Selänteen ja Ducksin voittoon päättynyt finaalisarja on nähtävillä perjantaina Viasatin ja Viaplayn kanavilla.

Katso koko haastattelu: