Koko mittavan NHL-uransa samaa organisaatiota edustanut Shane Doan on yhtä kuin Arizona Coyotes. 40-vuotias kanadalaishyökkääjä on pysynyt osana joukkuetta debyyttikaudestaan 1995-1996 saakka, on seuran nimi ollut sitten Winnipeg Jets tai Phoenix Coyotes. Tämä tilasto voi kuitenkin muuttua hyvin pian.

Jo 13 kautta organisaation kapteenina toiminut Doan on joutunut pelaamaan joukkueessa, joka ei ole parhaimmillaankaan ollut liigan parhaimpiin kuuluva. Tästä syystä kaikkien jääkiekkoilijoiden himoitsema Stanley Cup on jäänyt mieheltä haaveeksi.

Nyt Doan, joka pelaa uransa viimeisiä kausia, on valmis tekemään jopa radikaaleja ratkaisuja saadakseen kosketuksen himoitusta pytystä. Tähtipelaajana Doanilla on sopimuksessaan siirron estävä pykälä, mutta Doan myöntää sen purkamisen olevan vaihtoehto.

Hän kuitenkin tyrmää huhut, että kaupasta olisi jo sovittu.

– En ole sanonut, että lähden varmasti. Olen ollut välillä turhautunut joukkueemme pelaamiseen, mutta missään vaiheessa en ole päättänyt lähdöstäni. Jos sopiva tilaisuus ja tarjous kuitenkin ilmenee, istumme seurajohdon kanssa alas ja keskustelemme asiasta, Doan toteaa NHL-sarjan verkkosivuilla.

Mikäli siirto toteutuu, haluaa Doan odottaa viimeiseen hetkeen asti ennen päätöksen tekemistä.

– Tämä sarja on niin tasainen ja ennalta-arvaamaton, ettei yksikään joukkue ole selvä mestarisuosikki. Kuka olisi veikannut esimerkiksi viime vuonna Pittsburghia ja San Josea finaaleihin?

1509 ottelusssa 400+557=957 tehopistettä paukuttanut Doan myöntää Arizonan olevan hänelle ja miehen perheelle rakkaita, mikä teke myös kauppaamisesta päätöksen tekemisen vaikeaksi.

– Perhetilanteeni on nyt sellainen, että suuria asioita on tapahtumassa. Tyttäreni on valmistumassa, ja poikani pelaa aktiivisesti jääkiekkoa. Tällaisia merkittäviä virstanpylväitä ei haluaisi laiminlyödä, Doan toteaa.