Vanha kettu Roy Hodgson on luotsaamassa Crystal Palacea varsin mukavaan sijoitukseen Valioliigassa tällä kaudella. Valioliigan vanhimmalla managerilla on taskussaan kokemusta vaikka muille jakaa – ja samaa voi sanoa myös hänen ryhmästään.

Transfermarkt-sivuston tekemän vertailun mukaan Crystal Palacella on nimittäin keski-iältään vanhin joukkue Euroopan suurissa pääsarjoissa. Ja vielä varsin selvällä erolla. ”Kotkien” joukkueen keski-ikä on 29,3 vuotta, kun kakkossijaa jakavilla Interillä ja West Hamilla lukema on 28,6 vuotta.

Kaikkiaan 28 vuotta tai enemmän joukkueen keski-ikä on 11 seuralla. Ikähaitarin toisessa päässä on puolestaan RB Salzburg, jonka joukkueen keski-ikä on 23,4 vuotta.

Roy Hodgson itse? Croydonissa syntynyt entinen Huuhkajaluotsi täytti viime elokuussa 73 vuotta. Viime kesältä Hodgson muistetaan myös poikkeusluvasta, jolla hän saattoi luotsata joukkuettaan kotikaranteenin sijasta – yli 70-vuotiaat kun oli Isossa-Britanniassa määrätty tiukasti neljän seinän sisälle. Paitsi Hodgson.

Crystal Palacen seuraava ottelu Valioliigassa on maanantaina Leedsin vieraana. Valioliigan viikonlopun kierrosta voi tuttuun tapaan seurata V Sportin ja Elisa Viihde Viaplayn kanavilta.