Lukas Hradecky pääsi kahdesti pelaamaan Saksan Cupin finaaliin Eintracht Frankfurtin kanssa.

Kaudella 2016-2017 Eintrachtin tie finaaliin oli vaikea. Se joutui peräti kolmesti venymään voittoon rangaistuspotkukisaan venyneissä peleissä.

– Kivikkoinen polku. Ensimmäisellä kierroksella tuli vastaan kolmosdivarijoukkue Magdeburgissa. Se oli aika hiuksen varassa. Otettiin punainen kortti jossain välissä toista puoliaikaa, mutta selvittiin pilkkuihin. Se oli vaikea kauden ensimmäinen peli. Otin pari pilkkua heti kiinni ja alkoi henkilökohtaisesti hyvin kausi. Päästiin jatkoon ja hyvä eka peli meikäläiseltä ainakin, Hradecky muistelee Suplan Bundes-Luke podcastissa.

Saksan Cupin finaali on massiivinen tapahtuma ja vuodesta toiseen Berliiniin matkaa kymmeniä tuhansia faneja todistamaan Saksan jalkapallokauden huipennusta.

– Onhan se pyhä tapahtuma, kaikki muut saksalaiset jengit jos et ole Mestarien liigan finaalissa, niin se on viimeinen matsi saksalaiselle jalkapallolle. Yleensä pelataan viikko Bundesliigan päättymisen jälkeen. Massiivinen tapahtuma. Fanit valuu eri reittejä ja on erilaisia pyhiinvaelluksia. Frankfurtista lähti bussisaattueita monta päivää aikaisemmin ja pysähtelevät välillä.

– Mekin lennettiin kaksi päivää ennen paikan päälle. Muistan kun Kovac pani jätkät kuriin, että ei saisi edes tavata mun vanhempia. Puhuttiin se kuitenkin ympäri ja saatiin vähän moikata. Taas yksi lämmin muisto Nikosta, Hradecky myhähtää.

Kauden 2016-2017 finaalissa Frankfurt joutui tyytymään kakkossijaan, kun Borussia Dortmund rymisteli 2-1-voittoon.

– Oli se sitten keittiö tai makuuhuone tai missä tahansa, ei vain suju kun jännitettiin. Liian iso tapahtuma, valtava hype, täysi yleisö, viimeinen matsi, pokaalit ja musiikit. Se oli silmiä avaava se eka kokemus. Ei ollut normaaleimmassa tilassa silloin, Hradecky myöntää.

Viasat ja Viaplay näyttävät ikimuistoisia Saksan Cupin finaaleja tällä viikolla. Kauden 2016-2017 finaali nähdään keskiviikkona.

Lähde: Suplan Bundes-Luke podcast