Käsipallon naisten SM-sarjan välierät pyörähtävät käyntiin viikonloppuna. Välierissä kohtaavat HIFK ja KyIF sekä Dicken ja GrIFK.

Välieriin selvittivät tiensä runkosarjan neljä parasta joukkuetta, jotka ratkovat keskenään finalistit paras viidestä –järjestelmällä. Finalistit ovat selvillä viimeistään 11.4. Finaalit pelataan niin ikään paras viidestä ja pronssimitalin kohtalo ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella.

Runkosarjan niukasti voittanut HIFK saa välierässä vastaansa KyIF:n. HIFK on ottelupariin lähdettäessä selvä ennakkosuosikki, sillä joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljästi, joista HIFK vei nimiinsä kolme ottelua. KyIF osoitti kuitenkin potentiaalinsa yllättää, mutta kolmen voiton nappaaminen on iso haaste.

– Välierävastustaja on nuori, innokas ja yritteliäs. Vastustajan valmennuksen taktiset ratkaisut aiheuttavat varmasti päänvaivaa, kun oppimaan innokas ryhmä ei tunne minkäänlaista muutosvastarintaa uusille asioille, HIFK:n päävalmentaja Petri Väyrynen kehuu tulevaa vastustajaa Käsipallonliiton tiedotteessa.

Selvästä ennakkoasetelmasta huolimatta nuori KyIF lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan suosikkeja.

– KyIF on kiiruhtanut hitaasti ja pystynyt haastamaan kunnolla kaikkia vastustajia. Kauden loppua kohden haluamme edelleen kehittää omaa peliä ja pelata tasaisemmin. KyIF-tytöillä ei ole muuta kuin voitettavaa tulevista peleistä, päävalmentaja Birgitta Lindholm muistuttaa.

Dickenin ja GrIFK:n välierästä voidaan ainakin ennakkoon povata varsin tasaista, vaikka Dicken onkin hienoinen ennakkosuosikki. Runkosarjassa joukkueiden voitot menivät tasan 2-2 ja yksi otteluissa päättyi vain maalin erolla Dickenin hyväksi. GrIFK:n voitti joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen kuukausi sitten, ja se maksoi lopulta Dickenille myös runkosarjan voiton, sillä samalla kierroksella HIFK kiilasi sarjataulukossa ohi, eikä Dicken pystynyt enää nousemaan ohi.

– GrIFK pyrkii puolustamaan hyvin ja käyttämään nopeaa peliä kentän yli hyödykseen. GrIFK 5:1 puolustus on kehittynyt kauden aikana ja siinä meillä on mukava haaste päästä purkamaan heidän puolustuksensa, Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius analysoi välierävastusta.

GrIFK:n päävalmentaja Gustaf Ahlroosin mukaan joukkue pääsee lähtemään välieriin hyvistä lähtöasetelmista.

– Minusta olemme suoriutuneet hyvin tällä kaudella. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä itseluottamus ja odotamme innolla pääsevämme aloittamaan välierät. Meillä on hyvä ja aggressiivinen puolustus ja olemme jatkaneet sen kehittämistä näiden välierien alla. Tärkeintä GrIFK:lle on se, että otteluihin lähdettäessä kaikkien pelaajien pitää uskoa omaan tekemiseemme ja että teemme asioita yhdessä.

SM-sarjan välierät:

La 27.3. klo 18.00 HIFK-KyIF (SolidSport)
Su 28.3. klo 16.00 Dicken-GrIFK (SolidSport)
To 1.4. klo 18.30 KyIF-HIFK (SolidSport)
To 1.4. klo 19.00 GrIFK-Dicken (SolidSport)
Ma 5.4. klo 16.00 HIFK-KyIF (SolidSport)
Ma 5.4. klo 15.15 Dicken-GrIFK (SolidSport)

tarvittaessa:
To 8.4. klo 18.30 KyIF-HIFK (SolidSport)
To 8.4. klo 19.00 GrIFK-Dicken (SolidSport)
La 10.4. klo 16.00 HIFK-KyIF (SolidSport)
Su 11.4. klo 18.00 Dicken-GrIFK (SolidSport)