Suomen EM-karsintataival alkoi tappiolla, kun Italia oli kotikentällään Udinessa vahvempi lukemin 2-0. Kotijoukkue sai otteluun hyvän alun, sillä Nicolo Barella siirsi Italian johtoon jo ottelun seitsemännellä minuutilla.

Hän pääsi laukomaan vastapalloon suomalaispelaajan huonosta purusta, jonka jälkeen pallo otti vielä kimmokkeen puolustuksen jaloista. Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky ei mahtanut vedolle yhtään mitään, vaan pallo lipui vapaasti vasempaan alakulmaan.

Maalin jälkeen Suomi sai pian paremmin pelistä kiinni ja pääsi pariin otteeseen laukaisupaikoille. Tim Sparvin ja Robin Lodin vasurivedot kuitenkin jättivät toivomisen varaa. Puoliajalle siirryttiin tilanteessa 1-0.

Suomi tuli kentälle toiselle puoliajalle hyvällä jalalla ja joukkue selvästi uskoi mahdollisuuksiinsa. Huuhkajien paras maalipaikka siunaantui Teemu Pukille ottelun 65.minuutilla. Huippuvireessä koko kauden ollut kärkimies teki tyypillisen liikkeen kohti etutolppaa, johon Lod toimitti laatukeskityksen matalana. Pukin ohjaus oikealla jalalla meni kuitenkin puoli metriä ohi maalin.

Kun Suomi tuhlasi oman paikkansa, niin Italia kävi rokottamassa yhdeksän minuuttia myöhemmin. Nuori Moise Kean karkasi Huuhkaja-puolustukselta ja viimeisteli varmuudella. Hradecky oli jälleen tilanteessa voimaton. Tämän jälkeen Suomen suurin pelillinen kiima hieman katosi ja Italia pääsi vielä kahdesti vaarallisille maalipaikoille.

Vaihtohyökkääjä Fabio Quagliarella pääsi kokeilemaan onneaan ensin päällään, mutta yritys pysähtyi Hradeckyn maagiseen tojuntaan. Serie A:n ykköspyssy testasi kertaalleen myös oikeaa jalkaansa, mutta tiellä oli tällä kertaa ylärima.

Huuhkajien pitää nollata tappio nopeasti, sillä EM-karsinnat jatkuvat jo tiistaina vierasottelulla Armeniaa vastaan. Armenia hävisi lauantaina Bosnia ja Hertsegovinalle lukemin 2-1.