Ukrainan pääkaupungin Kiovan sekasortoinen tilanne heijastelee väistämättä myös Sotshin olympialaisiin. Alppihiihtäjä Bogdana Matsotska vetäytyi kisoista, koska ei saa kilpailla surunauha kädessään Kiovassa kuolleita ihmisiä kunnioittaakseen.

– Kansainvälinen olympiakomitea kertoi, ettei se ole sallittua. Näissä oloissa kilpaileminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Emme tunne oloamme hyväksi täällä, emmekä voi kilpailla, Matsotska sanoi Guardianin mukaan.

Entinen seiväshyppytähti ja entinen Ukrainan parlamentin jäsen, olympiajoukkueen johtaja Sergei Bubka on pyytänyt Matsotskaa valmentajaisänsä kanssa jäämään toistaiseksi Sotshiin. Ajatus Viktos Janukovitsin edustaman hallinnon edustamisesta ei kuitenkaan kiehdo.

– Kunnioitamme Bubkaa ja joukkuetta, luonnollisesti. Emme halua mitään agitaatiota, mutta emme halua kilpailla [nykyisen] hallituksen nimissä, hiihtäjän isä Oleg Matsotski sanoi.

Hiihtäjän itsensä mukaan he pyrkivät paluumatkalle tästä huolimatta, mutta eivät ole vielä onnistuneet hankkimaan matkalippuja.

– Kun pääsemme takaisin, haluan suoraan Maidaniin. Haluan auttaa protestissa; ellen läsnäolollani, siiten etsin jonkun muun tavan.

KOK:n edustaja Mark Adams kiisti surunahojen käyttökiellon ja vieritti vastuun asiasta Ukrainan joukkueelle, joka omassa tiedotteessaan kuitenkin yksiselitteisesti sanoi KOK:n kieltäneen asian.