Kerttu Niskaselle lauantain yhdistelmäkilpailu on ensiesiintyminen olympialaisten kisaladuilla. Kokemusta on toki karttunut monista muista kovista mittelöistä ja Niskanen on pyrkinyt pitämään kiinni rutiineista.

– Olen valmistautunut kuten muihinkin kisoihin. Olen yrittänyt tehdä kaikki asiat niin kuin olen tehnyt ennenkin ja huomannut niiden toimivan. Ei ole mitään lähdetty kikkailemaan, Niskanen totesi kisan aattona.

– Ei muuta kuin lauantaita kohti, tänään pursuit-treeni tuntui ihan hyvältä.

Selkeä avainkohtakin lauantain kisassa on Niskasen mielessä jo ennakkoon.’

– Vaihdon jälkeen on minulle ollut se haastavin hetki, muutaman treenin olen tehnyt niin, että olen vaihdon jälkeen ampunut kovempaa liikkeelle. Toivon, että lauantaina siinä onnistuttaisiin enkä olisi heti niin hapoilla, Niskanen sanoi eikä suostu voivottelemaan kantapäävaivaansakaan.