Saksan jalkapallon Bundesliiga on jatkumassa tyhjille katsomoille jo parin viikon päästä. Alempien sarjatasojen osalta lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty. Nyt 3. Ligan Waldhof Mannheim esittää, ettei sarjakautta pelata loppuun vedoten koronakuolemaan joukkueen lähipiirissä. Mutta onko seuralla ihan puhtaat jauhot pussissa?

Yhden Mannheimin pelaajan isä on menehtynyt koronaviruksen seurauksena. Tämä tapahtui jo maaliskuun lopulla, mutta seura tuli asian kanssa julkisuuteen vasta nyt.

– Alun perin emme halunneet tehdä tästä julkista asiaa, mutta olen nyt puhunut pelaajan kanssa vielä uudelleen. Hän pyysi, että tämä tieto kerrotaan lisäperusteena päätöksen tekemiselle [sarjan jatkon osalta], seuran toimitusjohtaja Markus Kompp kertoi SportBildille.

Asian esille tuominen on nostanut melkoista kritiikkiä sarjan muissa seuroissa.

– Valitettavasti minun on nyt kestettävä syytökset siitä, että käytämme kuolemaa hyväksi urheilullisista syistä – pidin suuni kiinni kuitenkin kuukauden ajan, Kompp sanoi.

Kuten Kompp itsekin mitä ilmeisimmin ymmärtää, muut seurat saattavat nähdä tilanteen hiukan arveluttavana. Mannheim nimittäin nousi viimeisellä pelatulla kierroksella ensi kertaa koko kauden aikana ”Dritten” sarjataulukon kakkossijalle niukasti maalieron turvin. Mikäli sarja keskeytettäisiin nyt lopullisesti, Mannheim mitä todennäköisimmin nousisi suoraan 2. Bundesligaan sarjan kärkipaikkaa pitävän Unterhachingin ohella.