Käsipallon miesten SM-liiga on edennyt välierävaiheeseen. Välierien avausottelut ovat edessä keskiviikkona 31.3. Välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja finaalijoukkueet ovat selvillä viimeistään 13.4.

Vastakkain välierissä ovat ylemmän jatkosarjan voittaja Cocks sekä alemman jatkosarjan kautta välieriin ponnistanut GrIFK sekä ylemmän jatkosarjan kakkonen BK-46 ja ylemmän jatkosarjan kolmonen Dicken, joka GrIFK:n tavoin lunasti välieräpaikan puolivälierien kautta. Cocks ja BK-46 pääsivät suoraan välieriin.

Kauden edetessä pelinsä hyvään lentoon saanut Cocks selvitti ylemmän jatkosarjan pistemenetyksittä ja lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan GrIFK:ta vastaan. Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki varoittaa kuitenkin kauniaislaisten yllätysvalmiudesta.

– Grani on vaarallinen joukkue, joka vilisee maajoukkuemiehiä, Kekki muistuttaa Käsipalloliiton tiedotteessa.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman sysää suosikin viitan kuitenkin suosiolla Cocksille.

– Cocksilla on SM-liigan paras materiaali ja jokaiselle pelipaikalle löytyy vähintään kaksi pelaajaa. Meillä on lisäksi haastetta etenkin puolustuksessa muutaman avainpelaajan poissaolon takia, Källman toteaa.

BK-46:n ja Dickenin välieräsarja on puolestaan ennakkoon varsin tasainen. Dicken vei molemmat kohtaamiset runkosarjassa, mutta BK-46 vei jatkosarjassa pisteet keskinäisissä kohtaamisissa 3-1. Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg muistuttaa BK:n vahvistuneen Nico Rönnbergillä ja Stefan Trpchevskillä.

-Kun rosterista löytyy myös sarjan paras pelinrakentaja Jac Karlsson, niin koossa on sarjan paras takamieskolmikko. Karjaalla mikään muu kuin mestaruus ei kelpaa ja tätä joukkueelta varmasti odotetaan kevään edetessä, Monnberg arvioi.

Karjaalla tiedetään toisaalta myös Dickenin vahvuudet ja odotetaan tiukkaa välieräsarjaa.

– Dickenillä on kova puolustus ja sarjan paras maalivahtikolmikko. Kumpi saa puolustuksen ja maalivahtipelin toimimaan paremmin, on vahvoilla, BK:n päävalmentaja Andreas Rönnberg ennakoi.

Välieräsarjojen voittajat kohtaavat finaaleissa, jotka pelataan välierien tapaan paras viidestä -järjestelmällä. Välierissä hävinneet joukkueet kohtaavat kaksiosaisessa pronssiottelussa ja pronssimitalit ratkaistaan yhteismaaleilla.

SM-liigan välierät:
Ke 31.3. klo 18.30 Cocks – GrIFK
Ke 31.3. klo 19.00 BK-46 – Dicken
La 3.4. klo 15.00 GrIFK – Cocks
La 3.4. klo 16.00 Dicken – BK-46
Ke 7.4. klo 18.30 Cocks – GrIFK
Ke 7.4 klo 19.00 BK-46 – Dicken

tarvittaessa:
La 10.4. klo 15.00 GrIFK – Cocks
La 10.4. klo 16.00 Dicken – BK-46
Ti 13.4. klo 18.30 Cocks – GrIFK
Ti 13.4 klo 19.00 BK-46 – Dicken