Käsipallon SM-liigan GrIFK vahvistaa joukkojaan tulevaksi kaudeksi kun 21-vuotias maajoukkuemies Robin Granlund siirtyy Graniin Dickenistä.

– Olen päässyt kehittymään Dickenissä juniori-iästä saakka, mutta nyt oli hyvä hetki vaihtaa maisemaa ja saada uusia haasteita. GrIFK:ssa tavoitteena on menestyä joukkueen kanssa ja päästä pelaamaan kovia pudotuspeliotteluja, sekä parantamaan useita osa-alueita omassa pelissäni. Valmentaja Mikael Källmanin osaaminen varmasti kehittää minua pelaajana, Granlund sanoo GrIFK:n verkkosivuilla.

Granlund teki läpimurtonsa SM-liigassa kaudella 2016/17, jolloin mies nostettiin rinkiin kesken kauden. Kaikkiaan plakkarissa on nyt 100 SM-ottelua, joissa 208-senttinen ja 102-kiloinen pelimies on tehnyt 258 maalia. A-maajoukkueeseen Granlund nousi vuonna 2017, ja on siitä lähtien kuulunut sen vakiomiehistöön.

– Pääsin jo nuorena poikana Kaj Kekin alaisuudessa pelaamaan isoja minuutteja EM- ja MM-karsintapeleissä Tsekin, Venäjän ja Valko-Venäjän kaltaisia maita vastaan. Myös Dickenin kovat pelit Challenge Cupissa olivat myös erittäin hienoja hetkiä, Granlund luettelee tähänastisia tähtihetkiään käsipallon parissa.

– Nyt haluan kehittyä pelaajana Suomessa mutta jos tulevaisuudessa ilmaantuu jokin mielenkiintoinen mahdollisuus ulkomailla niin olen kyllä valmis yrittämään.

Toinen uusi kasvo GrIFK:n ensi kauden liigajoukkueessa on ÅIFK:sta siirtyvä Kalle Kankaanpää. 19-vuotias 191-senttinen sentteri tulee paikkaamaan ruotsalaisen Anton Karlssonin jättämää aukkoa.