Kärpillä edessä CHL-lohkon kärkikamppailut: ” Se on kova luisteluhaaste ja kamppailuhaaste”

© Kuva: Pekka Mäntylä
Nuori Pelicans haastaa JYPin! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Champions Hockey League jatkuu tiistaina ja keskiviikkona. Pelataan lohkovaiheen toiseksi viimeistä kierrosta ja taisto jatkopaikoista tiivistyy.

Kärpät on suomalaisjoukkueista parhaissa asetelmissa. Oululaiset ovat ykkösenä lohko E:ssä. Tiistaina Kärpät vierailee lohkokakkosen Skellefteå AIK:n kotipesässä.

– Ruotsin liigaa ollaan muutenkin seurattu ja tarkasteltu millaista peliä siellä pelataan. Vastustajaa ollaan vähän opiskeltu. Erikoistilanteita aina katsotaan. Jos Suomen Liigaan vertaa, niin tulee intensiivisempi peli. Mennään päästä päähän koko ajan. Se on kova luisteluhaaste ja kamppailuhaaste. Siihen pitää pystyä vastaamaan, toteaa Kärppien valmentaja Lauri Mikkola.

Kärpät kohtaa nyt kahdesti ruotsalaisjoukkue Skellefteån ja sen jälkeen selviää lohkovaiheen sijoitukset. Oulussa ensimmäinen tavoite on jatkopaikka. Sen pidemmälle ei ole vielä tavoitteita aseteltu.

– Ei olla suoranaisia tavoitteita asetettu, mutta kyllähän se kun tähän sarjaan ilmoittaudutaan, niin ei haluta sitä puhaltaa läpi, vaan se on erittäin tärkeä meidän seuralle. Edetään ajatuksella, että jatkoon lohkosta. Keskitytään hetkeen, ei maalailla liian pitkälle. Isot pisteet jaossa viikon sisään näissä kahdessa pelissä ja ne ratkaisee koko homman. Peli kerrallaan edetään, Mikkola toteaa.

Kärpät matkasi Ruotsiin hyvissä asetelmissa. Joukkue on terveenä ja valmentajilla on vara harrastaa pientä kierrätystä, että saadaan tuoreita jalkoja jäälle.

– Hyvässä iskussa on joukkue. Jokisen Jussi joka on Liigassa pelikiellossa, pääsee CHL-peleihin mukaan.

Pikku muutoksia ollaan tehty rosteriin ja kierrätetään meille tuttuun tapaan vähän pelaajia, Mikkola päättää.

Skellefteå AIK – Kärpät Kraft Arenalla tiistaina 8.10 klo 19.00.

C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.

Lähde: CHL:n tiedote.

Nuori Pelicans haastaa JYPin! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!