Helsingin IFK koki pahimman mahdollisen takaiskun keskushyökkääjä Roope Hintzin loukkaannuttua sunnuntaina CHL-ottelussa Esbjergia vastaan. Ylen tietojen mukaan hän on sivussa 4-6 viikkoa.

Pahin mahdollinen takaisku sen takia, että HIFK:n sentteriosasto oli jo ennen Hintzin loukkaantumista kapea menestystä janoavalle seuralle. HIFK:ssa tehtiin rohkea päätös antaa Hintzille iso tontti joukkueen ykkössentterinä Teemu Ramstedtin siirryttyä huippukauden jälkeen pelaamaan KHL-kiekkoa.

Useimmista loukkaantumisista kärsinyt Hintz väläytteli viime keväänä osaamistaan, mutta rikkonainen kausi vei hänen pelaamisestaan paljon pois.

Kesän aikana Hintz sai itsensä huippukuntoon, ja HIFK:ssa oltiin valmiita antamaan iso mahdollisuus nousevalle tähtihyökkääjälle, mutta nyt tilanne on helsinkiläisten kannalta vähintäänkin jännittävä.

Liiga alkaa tulevana perjantaina. Viime kauden runkosarjan voittaneella joukkueella on käytössään nyt sentterinelikko Robert Leino, Corey Elkins, Thomas Nykopp ja Panu Mieho. Heidän lisäkseen HIFK:ssa laiturina pelipaikkansa lunastanut Tomi Tuomisto pystyy pelaamaan keskellä tarvittaessa.

Nimiä pyöritellessä käy selväksi, että HIFK tarvitsee vahvaa kiekollista peliä pelaavan keskushyökkääjän Elkinsin ja Leinon tueksi. Liian monta sarjapistettä on jaettu siinä vaiheessa, kun Hintz pääsee takaisin kaukaloon, eikä ole mitään takeita siitä, että viime kaudella vain puolet runkosarjasta pelannut lupaus pelaisi sen jälkeen kauden ehjänä loppuun.

Samalla mitataan HIFK:n valmiutta reagoida tilanteeseen. Tässä vaiheessa alkusyksyä ei ole todellakaan helppo tehtävä kaivaa vapaista pelaajista tulosta tekevää keskushyökkääjää. Seuraavina päivinä ja viikkoina on mielenkiintoista seurata löytääkö HIFK tarvitsemansa, vai lähteekö Antti Törmänen uhkarohkeasti tämän hetkisillä senttereillä runkosarjan alkuun.

Henri Havusela