Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) kongressi hyväksyi uudistuspaketin, joka muuttaa tuntuvasti tapaa, jolla järjestöä johdetaan.

Monacossa kokoontunut kongressi hyväksyi Muutoksen aika -nimellä kulkeneen esityksen äänin 182-10. Suomi äänesti esityksen puolesta, Urheiluliitto tiedottaa.

Merkittävin muutos on liiton antidopingtoiminnan organisoiminen uuden riippumattoman elimen kautta sekä järjestön toiminnan läpinäkyvyyden vahvistaminen.

– Järjestön kumppanuudet ja tulovirrat ovat uhattuna, jos emme nyt toimi väkevästi ja päättäväiseksi, IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe totesi.

IAAF on kerännyt paljon negatiivista julkisuutta liittyen väitteisiin, joiden mukaan liiton ex-johtaja Lamine Diack syyllistyi poikansa kanssa korruptioon ja dopingkäryjen peittelyyn. Syytteet ovat Ranskan poliisin tutkinnassa.

IAAF kertoi hiljattain myös, että pitkä yhteistyösopimus Adidaksen kanssa päättyy vuodenvaihteessa. Saksalainen urheiluvarustejätti tiettävästi kyllästyi jatkuviin dopinguutisiin. IAAF:llä on jo tiedossa korvaava sopimus.

Aiemmin tällä viikolla IAAF:n päätti, että Venäjä pysyy edelleen suljettuna IAAF:n kilpailutoiminnasta. Venäjän toimet maan antidopingtoiminnan kohentamiseksi eivät vielä tyydyttäneet Kansainvälistä yleisurheiluliittoa. Venäjä on ollut dopingin takia erottuna IAAF:n jäsenyydestä reilun vuoden.