Kanada juhlii jääkiekon olympiakultaa Sotshin vuoden 2014 olympialaisissa naisten lisäksi nyt myös miesten turnauksessa. Maalle kultamitali miehissä on jo toinen peräkkäinen, kun ykköstila tuli myös kotimaan Vancouverin olympialaisista vuonna 2010.

Kanada johti päätöserään lähdettäessä kahdella maalilla eikä antanut ruotsalaisille enää sanan sijaa viimeisen 20-minuuttisen aikana.

Kanadan Chris Kunitz iski lopullisen naulan ruotsalaisten arkkuun ajassa 49.04. Mies itse takakarvasi kiekon ruotsalaispelaajalta vastustajan siniviivan tuntumassa, purjehti poikittain päätyä kohti ja ampui pakin längistä tarkan kiekon maalin kattoon

Ruotsi oli kolmannessa erässä ampunut vain kertaalleen Kanadan maalia kohti 3-0-maalin syntyessä. Olympiafinaalin voitto kirjattiin lopulta Kanadalle lukemiin 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

Kanada päästi turnauksessa kaikkiaan vain kolme maalia omiin.

Kanadan tempo liikaa Ruotsille

Kanada oli heti alussa askeleen Ruotsi edellä. Heti avauserässä Kanadan ykkösketjun Patrice Bergeron ehti osua jopa kahdesti maalikehikkoon, mutta Kanadan johtomaalin iski Jonathan Toews.

Chicago-kapteeni ohjasi läheltä Ruotsin maalia 1-0-osuman helpohkosti ohi Lundqvistin Ruotsin puolustajan ollessa hieman jäljessä.

Toinen maali syntyi kakkoserässä. Huippupaikkoja oli monilla, mutta viimein Sidney Crosby karkasi läpiajoon erän lopussa ja ohitti Lundqvistin 2-0-maalin merkiksi ajassa 35.43. Maali oli supertähdelle vasta turnauksen ensimmäinen.

Kanada jatkoi tasaista työtään ja voitti kolmannenkin erän 1-0-lukemin ja koko ottelun siis 3-0-lukemin.

Ruotsin maalilla Henrik Lundqvist torjui 33 laukausta, kun Kanadan maalivahti Carey Price venyi kiekon eteen 23 kertaa. Ottelu oli torjuntalukemiakin selvemmin Kanadan hallintaa.