Leijonien komea nousu voittoon päätöserässä torstain puolivälierässä Kanadaa vastaan perustui virheistä rankaisemiseen. Kanadan leirissä Suomen päätöserän molempia maaleja manattiin pitkään ja katkerasti ottelun jälkeen.

2-2-tasoitus tuli heti erän alkuun. Juuso Hietanen laukoi ja Kanadan maalivahti Ben Scrivens pomputti kiekkoa oikein kunnolla ja lopulta se pomppi maaliviivan yli.

– Se oli kamala maali päästää, masentavaa joukkueelle. Se menee ihan minun piikkiini ja asiaa on juuri nyt todella vaikea niellä, Scrivens tunnusti Canadian Pressille.

Suomen voittomaaliin ”syöttöpisteen” puolestaan sai puolustaja Tyler Myers, jonka syötön Jori Lehterä katkaisi ja vapautti Iiro Pakarisen maalintekoon. Masentunut Myers totesi kaikkien nähneen tapahtuneen, eikä tuntenut tarvetta sitä enempiä selitellä. Taakkaa puolustajan niskalta otti kuitenkin Kyle Turris, jolle syöttö oli tarkoitettu.

– Huusin hänelle: ”Olen vapaana keskellä, olen vapaana keskellä”, ja kun hän syötti sinne, kaveri pääsi väliin, Turris sanoi.

– Se oli minun vikani. Huusin hänelle, että hän syöttäisi minulle ja sitten kaveri tuli tielle ja mentiin toiseen suuntaan.

Kanadalaiset antoivat kuitenkin täyden tunnustuksen sitkeästi taistelleelle Suomelle.

– Tiesimme peliin lähdettäessä, että Suomi on joukkue joko puolustaa tiiviisti ja käyttää virheemme hyväkseen. He panivat meidät maksamaan niistä, kapteeni Kevin Bieksa sanoi.