Lukas Hradeckyn akillesjännevamma on käymässä hyvin kalliiksi Leverkusenille. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut täysin sekaisin sen jälkeen, kun joukkueen ykkösmaalivahti joutui sairastuvalle. Helppoja maaleja on tullut, mutta vielä selkeämmin Hradeckyn poissaolo näkyy alakerran sekavuudessa – moderniin tyyliin liberona pelaava ja alakertaa ohjaava Hradecky on poissa ja se näkyy. Samoin hänen oivalliset pelinavauksensa jalalla ja käsistä.

Viikolla Leverkusen joutui sanomaan hyvästit Eurooppa-liigalle. Hradeckyn kakkonen, Niklas Lomb, teki jälleen virheen ja se johti muutokseen. Nuori Lennart Grill nostettiin Leverkusenin tolppien väliin sunnuntain peliin Freiburgia vastaan. Herätys ei toiminut: Leverkusen hävisi ottelun kotonaan 1-2 ja samalla sarjasijoitus putosi kuudenneksi.

Joel Pohjanpalo ja Union Berlin ovat vain kahden pisteen päässä Werkselfistä! Toisaalta tämä kertaa Unionin yllätyksellisestä kaudesta, mutta myös Leverkusenin heikkoudesta. Juuri nyt näyttää siltä, että ilman Hradeckya hyvästit taistelulle Mestarien liigan paikasta ja paikka Eurooppa-liigaankin tulee olemaan työn ja tuskan takana.

V sport kanavat ja Elisa viihde Viaplay näyttävät Saksan huippujalkapalloa. Viikolla on luvassa Saksan cup -otteluja, joissa niissäkään ei viime kauden finalistia, Leverkusenia, nähdä enää mukana.