Hiljattain uransa ensimmäistä European Tourin voittoaan juhlinut Kalle Samooja lunasti voitollaan paikan US Open Championshipissä. Samoojan Major-startti sujui nihkeästi.

Samoojan kierros oli vaikea ja siihen mahtui vain yksi birdie. Tulosta rokottivat yhteensä kuusi bogia ja yksi tuplabogi.  Lopulta Samooja käytti kierrokseen 77 lyöntiä, joka oli seitsemän yli ihannetuloksen. Hän on jaetulla sijalla 136.

Samoojan kanssa samassa tuloksessa on viime vuonna kilpailussa toiseksi sijoittunut Louis Oostenhuizen, joka voitti ainoan Majorinsa vuonna 2010. Lisäksi suuren kohun keskellä oleva Phil Mickelson on Samoojan takana hänen pelattua tuloksen +8. Mickelson tuhrasi yhdellä reiällä jopa neljä puttia.

Kilpailua johtaa avauskierroksen jälkeen Kanadan Adam Hadwin tuloksella -4. Lyönnin päässä seuraavat Callum Tarren, David Lingmerth, Rory McIlroy, Joel Dahmen sekä MJ Daffue.

Elisa Viihde Viaplay ja V sport golf näyttävät US Openin suorana lähetyksenä.