Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelattu amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan finaali Super Bowl LII tarjosi katsojille herkkua koko rahan edestä. Philadelphia Eaglesin ja New England Patriotsin hurjan hyökkäysilottelun jälkeen Eagles juhli seurahistoriansa ensimmäistä Super Bowl -voittoa lukemin 41-33.

Eaglesin hyökkäys liikutti ottelussa palloa yhteensä 538 jaardia. Patriotsille hyökkäysjaardeja kertyi Super Bowl -ennätykseen oikeuttavat 613. Tämä tekee yhteensä 1 151 jaardia, joka on koko NFL:n historian kaikkien aikojen ennätys. Edellinen ennätys 1 133 jaardia oli vuodelta 1950, kauan ennen Super Bowl -aikakautta. Heittopelissä jaardeja syntyi yhteensä 874, mikä on Super Bowl -ennätys.

Ottelussa rikottiin yhteensä 17 erilaista ennätystä ja sivuttiin 12:a muuta. Tappion kärsineelle Patriotsille on laiha lohtu, että suurin osa näistä merkittiin sen nimiin. Patriotsin pelinrakentajan Tom Bradyn 505 heittojaardia on uusi Super Bowl -ennätys. Yksikään Super Bowlissa tappion kärsinyt joukkue ei ole tehnyt yhtä paljon pisteitä kuin Patriots, 33. Kahdeksatta kertaa Super Bowlissa pelannut Brady lisäsi luonnollisesti etumatkaansa lukuisissa tilastoissa, joissa hän piti kärkipaikkaa jo ennen viime yön ottelua. Brady on voittanut Super Bowlin viidesti.

Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Eaglesin pelinrakentaja Nick Foles teki myös historiaa, sillä kolmen heitetyn touchdownin lisäksi hän otti kiinni yhden kuuden pisteen arvoisen kopin ensimmäisenä pelinrakentajana Super Bowlin historiassa.

Jos video Folesin kopista ei aukea alla, katso se tästä!

NFL

@NFL
YUP. Nick Foles is catching TD passes.

In the @superbowl.

Unbelievable. #SBLII #FlyEaglesFly

Katso lista kaikista Super Bowl LII:ssä rikotuista ennätyksistä tästä.