JYPin virolaishyökkääjä Robert Rooba saavutti kaksikin merkittävää rajapyykkiä viime viikonloppuna. Nyt uran maalimäärä Liigassa on 60 ja tehopisteitä on tilillä sata. Jälkimmäinen oli rajapyykki, joka tuntui joskus saavuttamattomalta, mutta viime viikonloppuna satanen rikkoutui.

– Soittelin pelin jälkeen vanhempien kanssa ja sanoin mutsille ja faijalle, että tuntui tosi jännältä. Vaikka olen aina yrittänyt unelmoida isosti ja ollut kovat tavoitteet, niin oli tosi vaikea nähdä vielä silloinkin, kun pelasin ensimmäisiä Liigapelejä Espoossa, että koittaisi se päivä, että minulla on 100 pistettä Liigassa, Rooba kertoi Liigan verkkosivujen haastattelussa.

– Tämä on ollut unelman elämistä minulle ja iso juttu virolaiselle jääkiekkoilijalle, että olen päässyt pelaamaan tällä tasolla ja onnistunut pisteiden teossa siinä määrin. Hieno homma, mutta myös samalla syödessä nälkä kasvaa ja tavoitteena on jatkaa vielä parempaa tahtia ja pystyä vielä parempaan tulevaisuudessa.

Robert Rooba on näillä tehopisteillään Liigan historian tehokkain virolaispelaaja. Yhdessä tilastossa maineikas Toivo Suursoo on yhä edellä: TPS:n entinen hyökkääjä Suursoo teki parhaalla kaudellaan 17 maalia – samaan on päässyt myös Rooba. Yksi tavoite olisi nousta yksin tämän tilaston kärkeen.

– Toivo on ollut minulle pikkupoikana esikuva, ja on hienoa tavoitella hänen lukemiaan. Se on iso juttu. Toivon maalimäärä on ollut itselleni salainen tavoite. Pikkupoikana tuli fanitettua Toivoa ja hänen uransa loppupuolella ja oman urani alussa pääsimme pelaamaan yhden MM-kisaturnauksen yhdessä. Se oli hieno juttu. On ollut hienoa, että olen pystynyt tekemään pisteitä enemmän kuin Toivo, joka oli kovan tason pelimies, Rooba kertoi Liigan haastattelussa.