Yksi jalkapallomaailman näinä aikoina isoimmin puhuttanut asia, eli norjalaishyökkääjä Erling Hålandin tuleva seura ratkesi tällä viikolla, kun miehen tulevaksi osoitteeksi kerrottiin Manchester City.

Elisa Viihde Viaplayn jalkapalloasiantuntija Jussi Jääskeläinen hehkuttaa tuoreessa Week of Football -podcastin jaksossa siirron olevan hyväksi koko Valioliigalle.

– Ensinnäkin se on loistavaa City-faneille, mutta myös kaikille meille Valioliigan faneille ja asiantuntijoille. On mahtavaa nähdä Håland Valioliigassa. Yli 15 vuoden ajan on ollut kaksi pelaajaa, jotka ovat olleet parhaita, Messi ja Ronaldo. Molemmat ovat pelanneet paremman vaiheen urastaan muualla kuin Valioliigassa. Tämä kertoo Valioliigan isoudesta. Jalkapallossa on tällä hetkellä kaksi supertähteä: (Kylian) Mbappe ja Håland. Se, että Håland valikoi Valioliigan ja Manchester Cityn, on mahtavaa meille. Pääsemme seuraamaan häntä läheltä. Odotan jo nyt innolla ensi kautta, vaikka tässä kaudessa on vielä paljon pelattavaa, hän sanoo.

Manageri Pep Guardiolan tulevat ryhmitykset mietityttävät jo ”Jässiä.”

– En malta odottaa, miten Guardiola tulee käyttämään Hålandia. Hänellä oli ongelmia Barcelonassa David Villan kanssa, kun ei peluuttanut häntä ysipaikalla, vaan laittoi laidalle. Bayern Münchenissä oli samantyyppistä ja Cityssä muistetaan Sergio Aguero ja Gabriel Jesus on tullut laidalle. On mielenkiintoista nähdä, miten Guardiola tulee käyttämään Hålandia. Maalinteko per ottelu kertoo sen, millainen laatupelaaja sinne tulee. Nyt City on tehnyt maaleja ilman ysipaikan pelaajaa, ja on mielenkiintoista nähdä, miten hän käyttää Hålandia. Odotan, että Håland tulee olemaan päivästä yksi alkaen iso pelaaja tuohon joukkueeseen, hän sanoo.

Håland esiintyy Borussia Dortmundin pelaajana viimeisen kerran tulevana lauantaina Hertha Berlinia vastaan. Kaikki Bundesliigan päätöskierroksen ja Valioliigan ratkaisevat ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sport -kanavilla.

Week of Football -podcast löytyy Suplasta.