G-lohkon toisessa kamppailussa USA voitti Ghanan ja paransi mahdollisuuksiaan jatkopeleihin. Portugalin häviö Saksalle tarkoittaa sitä, että USA:n ja Portugalin kohtaaminen tulee olemaan erittäin kriittinen ottelu.

Clint Dempsey vei USA:n 1-0 johtoon salama-alulla, kun peliä oli ehtinyt kulua vain 29 sekuntia. Ghana sai otteen ottelusta kymmenen minuutin pelin jälkeen. Ghana oli ensimmäisellä jaksolla aktiivisempi, mutta USA loi vaarallisemmat maalintekopaikat. Jozy Altidorella oli huippupaikka laittaa amerikkalaiset 2-0 johtoon, mutta Ghanan puolustus selvitti tilanteen. Hetkeä myöhemmin Altidore loukkasi ilmeisesti takareitensä juoksupallotilanteessa ja joutui jättämään kentän. Miehen ilme näytti todella tuskalliselta ja hänet jouduttiin kantamaan paareilla ulos. Ghanalla oli loistava tilaisuus tasoittaa juuri ennen puoliaikaa, mutta Jordan Ayew ei saanut puhdasta osumaa palloon ja veto jäi heppoikseksi.

Yhdysvaltalaistoppari Matt Besler piteli myös takareittänsä ensimmäisen puoliajan lopulla ja hänet vaihdettiin toisen jakson alussa John Brooksiin. Ghanalla oli toisella jaksolla jälleen tasoituspaikkoja useaan otteeseen. Vajaan tunnin pelin kohdalla Ghana yritti kolmesti. Sulley Muntarin hyvä kaukolaukaus meni hieman ohi maalin toisen jakson alkupuolella. Yhdysvaltalaiset vetäytyivät hieman toisella puoliajalla ja Ghana onnistui tasoittamaan Andre Ayewin maalilla, kun peliä oli jäljellä vain vajaat kymmenen minuuttia. Neljä minuuttia Ghanan tasoituksen jälkeen kentälle vaihdettu Brooks onnistui kuitenkin puskemaan USA:n voittomaalin kulmapotkusta. USA voitti Ghanan tuolla osumalla lukemin 2-1.

USA kohtaa seuraavassa ottelussaan Portugalin. Tuosta ottelusta tulee varmasti jännittävä peli. Ghana puolestaan pelaa Saksaa vastaan. Ghanan mahdollisuudet jatkoon ovat vähäiset tämän päivän tappiosta johtuen.