CHL:n ensimmäinen peliviikko saatiin päätökseen sunnuntaina. Jukurit avasi voittotilinsä kaatamalla Aalborg Piratesin ja TPS sen sijaan taipui EV Zugille.

Jukurit oli hävinnyt ensimmäisen ottelunsa 2-5 ruotsalaiselle huippuseuralle Luleå Hockeylle. Sunnuntaina vastaan asettui lisää pohjoismaalaista väriä, kun Aalborg Pirates seilasi Mikkeliin. Jukurit pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä CHL-voittoa numeroin 5-3 (2-1, 1-1, 2-1).

Jukurit sai ottelulle todellisen unelma-alun, kun Otto Mäkinen teki avausmaalin jo 23 sekunnin jälkeen. Avauserä oli muutenkin tapahtumarikas, kun Aalborg kavensi muutama minuutti myöhemmin alivoimalla. Vain kolme minuuttia siitä, niin Niko Huuhtanen kieputti läpiajon päätteeksi Jukurit taas johtoon.

– Meillä oli tosi hyvä peliin lähtö ja aloitimme todella terävästi iskemällä heti ensimmäiseen erään maalin. Se oli hyvä lähtö peliin, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen aloitti CHL:n tiedotteessa.

Toisessa erässä molemmat onnistuivat kertaalleen, vaikka Jukureilla oli paikkoja useampaankin maaliin. Päätöserässä Jukurit sitten ratkaisi. Daniel Mäkiaho vei mikkeliläiset kahden maalin johtoon, mutta vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Aalborg tuli taas maalin päähän. Vain kymmenen sekuntia siitä, niin Ondrej Kovarcik katkaisi vieraiden selkärangan.

– Toisessa erässä maalipaikat menivät selkeästi meille ja meidän olisi pitänyt naulata peli jo kahden erän jälkeen. Vastustaja pelasi kuitenkin sitkeästi ja jouduimme tekemään kovan työn voiton eteen.

Jukurien kahden ensimmäisen ottelun saldona on voitto ja tappio.

– Luleå oli tietenkin Euroopan aivan huippujoukkueita, erittäin organisoitunut ja heidän pelissään on paljon toisteisuutta. Heistä oli helppo tehdä pelaajille skouttiraportti. Aalborg oli meille tuntemattomampi vastustaja eivätkä heidän viisikkonsa olleet ihan yhtä tiiviitä kuin Luleån. He osoittivat olevansa kuitenkin kova joukkue eivätkä kaataneet Sparta Prahaa vahingossa. Tänään meiltä oli enemmän sellaista omaa pelaamista, Jokinen arvioi CHL:n lähtöä.

Jukurit matkustaa perjantaina Luleån vieraaksi ja sunnuntaina Aalborgiin.

TPS taipui Zugille

TPS oli voittanut avausottelussaan slovenialaisen Olimpijan, mutta sunnuntaina sveitsiläinen EV Zug osoittautui paremmaksi numeroin 4-0 (1-0, 2-0, 1-0).

TPS joutui tappioasemalle avauserässä ja toisessa erässä Zug iski kaksi lisämaalia. Viimeisen erän Zugin tyhjiin tekemä maali oli pelkkää kosmetiikkaa.

– Ensimmäisessä erässä olimme todella hitaasti liikkeellä ja toisaalta Zug näytti olevansa Euroopan huippujoukkue. Heidän pelinopeutensa ja kamppailupelaamisensa, emme tehneet kiekollisina järkeviä ratkaisuja emmekä siten saaneet painopistettä muutettua. Toinen erä oli meiltä heikoin ja kolmas pelillisesti paras, mutta jos teet nolla maalia, et voi voittaa, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas kertasi ottelua.

TPS on pelannut nyt kaksi peliä ja sen pelit jatkuvat ensi viikolla kohdatessaan sekä Olimpijan ja Zugin vieraskentillä.

– Oli aika erityyppiset pelit. Hyökkäyspäähän kiekollista varmuutta ja kamppailupelaamiseen tarvitaan lisää kovuutta. Täytyy myöntää, että tämänpäiväinen vastustaja oli selkeästi parempi ja olimme perässä, totesi Ahokas.

TPS kohtaa ensi viikolla torstaina vieraissa Olimpijan ja lauantaina Zugin.

Lähde: CHL:n tiedote