Jukurit koki kovia, kun se hävisi Luleå Hockeyn vieraana CHL:ssä 3-4. Jukurit menetti kahdesti johtoaseman ja maalivahtiosastolla on huolia.

Jukurit oli tehnyt läksynsä viime viikon 2-5-kotitappion jälkeen, kun se vieraili vastavuoroisesti Luleå Hockeyn kotikentällä. Luleå nousi kuitenkin päätöserän kirillä 4-3 (0-1, 1-1, 3-1)-voittoon.

Jukurit johti ottelua jo 2-0 toisessa erässä, jonka jälkeen Jukurien maalivahti Markus Ruusu loukkaantui. Aiemmin Jukureilta oli sivussa loukkaantumisen takia ykkösvahti Frans Tuohimaa, joten maaliin komennettiin Jukurien U20-junioreiden maalivahti Lukas Silvennoinen.

– Ei sillä ollut mitään vaikutusta ottelun kulkuun. Siinä nuori poika joutui heti syvään päätyyn ja 5-3-tilannetta tappamaan. Molemmat maalivahdit antoivat meille tänään mahdollisuuden voittaa, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen kehui CHL:n tiedotteessa.

Ruusu loukkaantui, kun hän jäi pelaajakasan alimmaiseksi.

– Ei näytä hyvältä. Varmaan ensi viikolla tiedämme tarkemmin mikä on, Jokinen paljasti.

Luleå nousi tasoihin Isac Brännströmin ja Juhani Tyrväisen maaleilla. Jesper Piitulainen nostatti läpiajon päätteeksi vielä Jukurien toiveita, mutta Brännströmin hattutemppu oli lopulta liikaa ja Luleå otti 4-3 voiton. Jukurien maaleista vastasivat Niko Huuhtanen, Otto Mäkinen ja Jesper Piitulainen.

– Kyllä me taistelimme koko 60 minuuttia, mutta näissä peleissä on pienet marginaalit. Kaksi nukahdusta ja kaksi maalia. Ensimmäinen maali oli ylivoimalla ja sellainen on todennäköinen, kun ottaa tuollaisen määrän jäähyjä. Toisessa maalissa oli junnumaista pelaamista ja unohdettiin kaveri maalini eteen vapaaksi. Neljättä maalia edelsi sitten iso kiekonmenetys.

Mikkelissä Jukurit jäi täysin Luleån jyrän alle, mutta osoitti nyt pystyvänsä pistämään kovan ruotsalaisjoukkueen ahtaalle.

– Tässä pelissä oli tosi paljon positiivista. Olimme ihan eri ilmeellä kuin ensimmäisessä pelissä ja annoimme Luleålle todella kovan vastuksen, Jokinen kiitteli.

Jukurit kohtaa seuraavaksi sunnuntaina vieraskentällä Aalborg Piratesin. Jukurit voitti joukkueiden viime viikon kohtaamisen 5-3.

Lähde: CHL:n tiedote