Manchester Unitedin kausi on ollut kaikkea muuta kuin loistelias. Valioliigassa ero Leicesteriin on jo 13 pistettä ja paikka eurokentille ensi kaudeksi on sekin ison työn takana.

Silti United on yhä mukana taistelussa sekä Eurooppa liigan että FA Cupin voitosta. Otteluruuhka on kova: viime torstaina oli Eurooppa liigan avausosa Liverpoolia vastaan, sunnuntaina FA Cupin puolivälierä West Hamin kanssa. Torstaina on edessä toinen otatus Liverpoolin kanssa ja heti perään sunnuntaina äärimmäisen tärkeä Valioliigan paikallispeli Manchester Cityn vieraana.

Vaikka joukkueen otteet ovat ailahdelleet rajusti, Juan Mata uskoo hyvään loppukauteen.

– Edessämme on todella tärkeä viikko. Meillä on mahdollisuus jatkoon Eurooppa liigassa ja viikonloppuna sauma kaventaa Valioliigassa eroa pahimpiin kilpailijoihimme. Fokuksemme on täysin siinä, että pelaamme tällä viikolla kaksi loistavaa ottelua, Mata sanoo Sports News Irelandin mukaan.

– Tiedämme kyllä, että haaste on erittäin kova. Meidän on saatava suurten pelien fiilis joukkueeseen ja osoitettava, että olemme valmiit nostamaan pokaaleja tällä kaudella. Kun Anthony Martial teki West Hamia vastaan viime hetken tasoituksen sunnuntaina FA Cupissa, meillä on vielä hyvä mahdollisuus mennä Wembleylle ja voittaa koko kilpailu.

Torstaina ManU lähtee kotonaan ajamaan takaa Liverpoolin 2-0-etumatkaa Eurooppa liigassa.

– Meidän on saatava siihen otteluun erityisen hyvä alku. Se on meille kuin finaalipeli. Uskon, että Old Traffordin fantastinen ilmapiiri siivittää meidät voittoon.

– Olemme pelanneet viime vuosina aivan huikeita otteluita Liverpoolin kanssa ja saaneet niistä myös erinomaisia tuloksia. He olivat kiistatta parempia ensimmäisessä osaottelussa, mutta yhdessä joukkueena me pystymme tekemään siitä illasta meille ikimuistoisen, Mata uskoo.