Ballon d’Or -palkinnon äänestys noudatti tänä vuonna eri kaavaa kuin aiemmin, kun Cristiano Ronaldo tai Lionel Messi eivät voittaneet maailman parhaalle jalkapalloilijalle vuosittain jaettavaa pystiä.

Palkinnon voitti Real Madridin keskikenttämies Luka Modric, joka selviytyi kesällä MM-finaaliin Venäjällä. Ranska voitti kuitenkin maailmanmestaruuden.

Barcelonan ehdoton ykköstähti Messi valittiin äänestyksessä vasta viidenneksi, ja se on herättänyt keskustelua. Lauantaina argentiinalainen osoitti jälleen taitonsa tekemällä kaksi huikeaa vapaapotkumaalia 4-0-voitossa Espanyolista La Ligan ottelussa.

Pelin jälkeen Messin joukkuetoveri, laitapuolustaja Jordi Alba sanoi suorat sanat Ballon d’Orin äänestyksestä. Alban mielestä Messin olisi kuulunut voittaa.

– Ballon d’Or on valhe, Leo on maailman paras ja niin se on aina ollut viimeisten 12 tai 14 vuoden aikana, kun hän on ollut selvästi paras, Alba tokaisi Marcan mukaan.

– On nähty useita hyviä vuosia pelaajilta, jotka ovat selvästi olleet todella hyviä ja ansaitsevat tunnustusta. Mutta tämä on palkinto parhaalle yksilölle eikä titteli, joka voitetaan joukkueen menestyksen perusteella.