Newcastle taisteli maukkaan voiton lauantaina Englannin Valioliigassa, kun se kukisti Southamptonin kotikentällään maalein 3-2. Voitolla oli iso hintansa, sillä kolme Newcastle-pelaajaa loukkaantui ottelussa.

Ensimmäisellä jaksolla laitapuolustaja Javier Manquillo sekä joukkueen paras maalintekijä Callum Wilson joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten takia. Toisella puoliskolla keskuspuolustaja Fabian Schär koki saman kohtalon noin vartti ennen loppua. Kaikki vaihtonsa jo käyttänyt Newcastle pelasi lopun kahden miehen vajaalla, sillä Jeff Hendrick oli katsellut punakorttia aiemmin. Tästä huolimatta “Harakat” säilytti johtoasemansa loppuun saakka.

Newcastle-manageri Steve Brucen mukaan erityisesti Schärin polvivamma saattaa olla vakava. Brucen aikakaudella Newcastle on tuskaillut useasti loukkaantumisten kanssa, nyt sairastuvalla on seitsemän pelaajaa.

– Pelien määrä tällä hetkellä on naurettava. Voitte ymmärtää, miksi managerit valittavat, Bruce kommentoi ottelun jälkeen BBC Sportille.

– Pelasimme yksinkertaisesti liikaa joulu- ja tammikuussa, ja useimmat joukkueet hajoavat tähän, Bruce sadatteli.

Vielä Newcastlea enemmän pelaajia telakalla on Valioliigajoukkuéista Crystal Palacella ja Liverpoolilla.

Valioliiga jatkuu sunnuntaina neljällä ottelulla. Todellinen herkkupala starttaa kello 18.30, kun Liverpool ja Manchester City iskevät yhteen Anfieldilla. Päivän kaikki ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V sportin kanavilla.