Manchester United hankki täksi kaudeksi belgialaisen hyökkääjätähden Romelu Lukakun riveihinsä Evertonista. Lukakun odotettiin paikkaavan alkukauden aikana tehoista viime kaudella pääosin vastannutta, vasta hiljattain polvivammansa jälkeen kentille palannutta kokenutta ruotsalaiskärkeä Zlatan Ibrahimovicia.

Tässä Lukaku onnistuikin alussa paremmin kuin hyvin. Ensimmäisissä 10 valioliigaottelussa hän viimeisteli Unitedille seitsemän maalia, mutta sen jälkeen pelatuissa 10 ottelussa on ollutkin hiljaisempaa.

Viimeisissä 10 liigapelissä Lukaku, 24, on onnistunut maalinteossa vain kolmesti. Silti järkälemäisen kärkimiehen tekeminen on miellyttänyt Unitedin päävalmentajaa Jose Mourinhoa, vaikka joku saattaisi odottaa kärkkäältä portugalilaisvalmentajalta tylympää tekstiä Lukakun vaisumman jakson jälkeen.

– Hän on pelannut 20 Valioliigan ottelussa peräkkäin. Hyökkääjälle, tai kelle tahansa pelaajalle, se on uskomatonta. Hän on fantastinen minulle ja joukkueelle ja antaa kaikkensa. Minulla ei ole kritisoitavaa, Mourinho sanoi Squawkan mukaan.

Samalla Mourinho selitti nähneensä joukkueensa pelanneen hyvin kahdessa viime pelissä ensin Leicesteriä ja Burnleyta vastaan, vaikka voittoja ei tullutkaan. Molemmat kamppailut päättyivät 2-2-tasapeliin.

United pelaa seuraavaksi lauantain myöhäisottelussa, jossa se kohtaa Southamptonin kotonaan kello 19.30 Suomen aikaa.