Jukka Toijala ja Lassi Tuovi ovat Suomen koripallomaajoukkueen apuvalmentajia. Miehet viettävät tällä hetkellä välivuotta seurajoukkueen valmennuksesta, ja ovat syksyn aikana reissanneet ympäri Eurooppaa tutustuen koripallon saloihin. Helmikuun alussa T&T pakkasivat kassinsa ja suuntasivat ison meren taakse Amerikkaan opiskelemaan paikallista toimintaa viiden viikon ajaksi. Matkan varrella tavataan tuttuja ja varmasti myös mielenkiintoisia ihmisiä koripallon parista, kun nämä herrat matkaavat ympäri uutta mannerta Jordanin Jäljillä…

Keskiviikkona Vegasin valot vaihtuivat NBA:n glamouriin. Laukkuja ei majapaikkaan ehditty purkaa, kun kiire vei meidät Los Angeles Clippersin kotimatsiin. Jordanin jäljille päästiin enkelten kaupungissa välittömästi, tosin ehkä vielä vähemmän tunnetun – DeAndren.

Clippersin DeAndre Jordan on tällä hetkellä yksi NBA:n puhutuimmista pelaajista. Konkari tahkosi 500 ottelua liigassa tilastoimatta kertaakaan himoittua 20/20 tilastoa (pisteet/levypallot). Viimeisen kuuden ottelun aikana tahti on muuttunut ja kyseinen tilasto on rikkoutunut peräti kolmesti. Tästä huolimatta Clippers-fanien lemmikki ei lunastanut paikkaansa tulevan viikonlopun All stars -otteluun.

Pelin jälkeen mies ei juuri asiaa murehtinut, vaan hauskuutti meitä lehdistötilassa omilla pohdinnoillaan. Houstonin pukuhuoneesta lähdimme toiveikkaina hakemaan eurooppalaisten pelaajien mietteitä Susijengistä ja EM-kisoista, mutta turhaan. Clippersin korjattua pisteet 110-95 lukemin vierasjoukkue poistui varsin nopeasti takaisin kohti lentokenttää ja omaa yksityiskonettaan.

Lisää tarinoita NBA-maailmasta ja varmasti muustakin voit katsella facebookistamme: www.facebook.com/JordaninJaljilla