Jokerit vakuuttaa Twitter-tilillään, että Eeli Tolvasella oli mahdollisuus tulla valituksi KHL:n Vuoden tulokkaaksi.

Asiasta nousi melkoinen kohu, kun KHL-palkitsi keskiviikkona Vuoden tulokkaana Traktror Tsheljabinskin Vitali Kravtsovin. Tolvanen teki Jokereille runkosarjassa 49 ottelussa tehopisteet 19+17=36 ja 11 pudotuspelissä 6+1=7. Kravtsovin runkosarjan tehot olivat 35 ottelussa vaatimattomat 4+3=7, mutta pudotuspeleissä pisteitä kertyi 16 ottelussa 6+5=11. Tolvanen palkittiin kauden aikana KHL:n Kuukauden tulokkaana kaksi kertaa ja Viikon tulokkaana seitsemän kertaa. Kravtsov oli keväällä kaksi kertaa Kuukauden tulokas ja kolmasti Viikon tulokas.

Arvokisat.com uutisoi torstaiaamuna useamman verkkolähteen pohjalta, että Vuoden tulokas -palkinnon ehdokkaat on rajattu Venäjän kansalaisiin (Lue juttu tästä). Jokerit riensi kuitenkin vähän myöhemmin ilmoittamaan, että kansalaisuudesta riippumatta kaikilla alle 26-vuotialla pelaajilla on kansalaisuudesta riippumatta mahdollisuus tulla palkituksi.

Helsingin Jokerit

@jokerithc
Koska aiheesta on paljon kysytty ja siitä esiintyy mediassa ja keskusteluissa erilaisia versioita, selvennämme kriteerit nyt tässä: KHL:n tulokaspalkinnon voi saada minkä tahansa maan alle 26-vuotias kansalainen. #Jokerit #KHLfi

Avaa twiitti tästä.

Toimittaja Antti Wennströmin kysyessä lisätietoja Jokerit ilmoitti, että asiasta on erikseen kysytty KHL:ltä ja saatu tämä vastaus.

Helsingin Jokerit

@jokerithc

Antti Wennström

@AWennstrm
Onko teille jaettu joku sarjan tiedote asiasta? Kuinka palkinnoista on informoitu seuraa? Julkisesti tuota tietoa ei KHL:ltä näytä löytyvän, ja jossain vaiheessa se on ollut rajattu vain venäläisiin. #Jokerit #KHLfi
Aiheesta on erikseen kysytty KHL:ltä tänään ja saatu tämä vastaus.

Avaa twiitti tästä.

Koska KHL ei julkista palkintokriteereitä missään, tässä tapauksessa on pakko vain luottaa Jokereiden KHL:ltä saamaan sanaan ja palkintoa jaettaessa Kravtsovin näytöt vain katsottiin Tolvasen vastaavia kovemmiksi.