Oulun Kärpät hankki pikavauhtia Espoo Bluesin kanssa sopimuksensa purkaneen Kim Hirschovitsin riveihinsä. Sivustomme tuore jääkiekkoasiantuntija Sami Helenius ymmärtää vanhan pelikaverinsa ratkaisun lähteä talousvaikeuksien keskellä taistelevasta joukkueesta.

Ensinnäkin Sami, tervetuloa sivustomme asiantuntijaksi!

– Kiitos, tällainen arvonimi kyllä maistuu!

Mitä ajattelet Hirschovitsin siirrosta?

– Olen pelannut hänen kanssaan yhden kauden samassa joukkueessa, ja voin sanoa, että on todellinen joukkuepelaaja isolla J:llä ja sympaattinen ja pidetty pelaaja. Hän varmasti yritti kaikkensa, mutta hän on kuitenkin ammattijääkiekkoilija, ja kyllä seurankin pitää pystyä täyttämään sovitut asiat. Blueslaiselle jääkiekollehan tämä on kuitenkin surullinen juttu.

Mitä tämä tekee Kärppien suosikkiasemalle?

– Se varmasti vahvistuu. Hirschovits tuo valtavasti apuja hyökkäyspäähän ja ylivoimapeliin. Hän saa samalla itse mahdollisuuden pelata Suomen mestaruudesta.

Hirschovitsin siirto julkistui pelipäivänä. Millaiseen valoon tämä laittaa eilisen CHL-voiton Kärpistä?

– Blues on pelannut hyvin, kun ottaa huomioon, mitä taustoilla tapahtuu. Pelaamiseen keskittyminen tässä tilanteessa on helpommin sanottu kuin tehty, mutta Espoossa jätkät ovat hoitaneet tämän h-tin hyvin! Voitot tällaisessa tilanteessa tuovat pukukoppiin valtavasti lisää yhteishenkeä ja halua vetää yhtä köyttä. Myös kommentit siitä, että pienipalkkaisimmat pelaajat ovat saaneet ensimmäisinä palkkarästejä, ovat olleet inhimillisiä ja ihailtavia. Olen pelannut sellaistenkin kavereiden kanssa, jotka olisivat vetäneet rastit seinään heti, jos palkka olisi ollut päivänkin myöhässä. Silloin pelissä ei enää ole oikeaa intohimoa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen