Joel Pohjanpalon ja Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen hankki kesällä lisää hyökkäysvoimaa ja siten lisää kilpailua Pohjanpalolle peliajasta, kun seura osti Sparta Prahasta 19-vuotiaan Adam Hlozekin.

Bundesliigan sivuilla on listattu viisi uutta nimeä, joita kannattaa elokuussa alkavalla kaudella seurata, ja Hlozekia tituleerataan tshekkiläiseksi jalokiveksi.

Hän on tehnyt Spartalle 132 ottelussa 40 maalia ja antanut 36 maalisyöttöä. Häntä kuvaillaan nopeaksi, vahvaksi ja voimakkaaksi viimeistelijäksi. Hän on pelannut 15 A-maaottelua maansa paidassa.

– Se, että saan olla osa tätä joukkuetta, täyttää minut suurella toivolla ja odotuksella, hän sanoi hankinnan yhteydessä.

Seuran urheilujohtaja Simon Rolfes ylisti myös pelaajaa.

– Hänen monipuolisuutensa, voimakkuutensa ja ennen kaikkea viimeistelytaito antaa hyökkäyksellemme lisää variaatioita, sanoi Rolfes.

Leverkusen teki viime kaudella Bundesliigassa kolmanneksi eniten maaleja. Vahvaan hyökkäyskalustoon kuuluvat Patrik Schick, Florian Wirtz ja Moussa Diaby. Pohjanpalo pelasi viime kauden Turkin liigan Rizesporissa ja teki sarjasta pudonneen joukkueen paidassa 16 liigamaalia.

Bundesliiga näkyy Suomessa Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sportin kanavilla.