Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander on jo kuudes Suomen A-maajoukkuepelaaja, joka on vaihtanut kesän aikana seuraa.

Saksan Bundesliigaseura Werder Bremen julkaisi eilen hankkineensa Niklas Moisanderin riveihinsä Italiasta Sampdoriasta.

Osoittettaan ovat lisäksi kesän aikana vaihtaneet Markus Halsti, Riku Riski, Paulus Arajuuri, Thomas Lam ja Joni Kauko.

Halstin sopimus Yhdysvalloissa purettiin keväällä ja mies siirtyi kesäkuussa Tanskaan Tim Sparvin ja Kaan Kairisen seuratoveriksi FC Midtjyllandiin. Riski on vaihtanut seurastatustaan tiheään. Nyt hänellä on taskussaan tuore sopimus norjalaisen Odd BK:n kanssa.

Arajuuri puolestaan jättää Puolan talvella ja siirtyy hänkin Tanskaan, mutta Teemu Pukin seuratoveriksi Bröndbyhyn. Kauko vaihtaa Saksan 3. Bundesliigan niin ikään Tanskaan ja Randers FC:n paitaan.

Lam jättää Hollannin ja matkaa Englantiin. Osoitteena on perinteikäs Nottingham Forest.

Jatkosopimukset suomalaispelaajista ovat tehneet kevään ja kesän aikana maalivahdit Jesse Joronen (Fulham) ja Niki Mäenpää (Brighton).

Seuraavia siirtouutisia on tietysti helppo spekuloida. Täysin ilman seuraa ovat tällä hetkellä viimeksi Venäjällä pelannut Juhani Ojala sekä Kazakstanin jättänyt Erfan Zeneli. Myös talvella Yhdysvallat jättänyt kokenut Mika Väyrynen on vailla työnantajaa.

Fulhamissa puolet kahden vuoden sopimuksestaan viihtynyt Sakari Mattila on jäänyt vähälle peliajalle. Venäjällä pelaava Roman Eremenko sekä Italiassa Chievoa edustava Perparim Hetemaj puolestaan ovat siirtohuhuissa lähes joka kesä.