Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n presidentti Jean Todt haluaa, että formula ykkösten päätöksenteko ja sääntöasiat siirretään vain ja ainoastaan FIA:lle.

F1:n hallintokoneisto on saanut viime aikoina valtavasti kritiikkiä. FIA ja Bernie Ecclestone eivät ole onnistuneet yhdessä edes surkean aika-ajosysteemin muuttamisessa, eikä myöskään kauden 2017 säännöistä ole vielä päästy sopuun.

– Kaiken vallan siirtäminen FIA:lle näissä asioissa olisi loogista. Meillä pitäisi olla täysi valta sääntöjen ja päätöksenteon suhteen, Todt kertoi F1i.comille.

– Mutta historiallisessa katsannossa näin ei ole koskaan ollut. Näin se vain tuntuu aina siirtyvän perintönä sukupolvilta toisille.

Todt ei usko, että mitään muutoksia on tulossa ennen vuotta 2020.

– Hallintokoneisto ei toimi lainkaan, vaikka se on ollut siellä jo vuosikymmeniä. On odotettava kunnes nykyinen Concorde-sopimus päättyy 2020, sen jälkeen meillä on mahdollisuus muuttaa asioita.

– Mutta olemme nyt vuodessa 2016 emmekä voi tehdä vielä mitään. Tästä koneistosta emme pääse eroon. Paitsi toki, jos kaikki tiimit, F1:n kaupallisten oikeuksien haltijat ja FIA päättäisimme kaikki yhdessä muutoksesta, silloin sen voisi tehdä vaikka jo huomenna, Todt maalaili.