Jatkuuko Teemu Pukin ja Norwichin synkkyys? – Pukki lomille ja mahdollisimman pian

© Kuva: Getty Images

Valioliigassa pelataan lauantaina viisi ottelua. Kärkipään taistelu jatkuu kovana, mutta suomalaisittain mielenkiintoa on myös lauantain avausottelussa, kun Norwich kohtaa kotonaan Brightonin. Norwichin säilymismahdollisuudet ovat käytännössä menneet, mutta tiettyä kasvojenpesua pitäisi hiljakseen tulla.

Teemu Pukki on ollut vaisu koronatauon jälkeen. Maaleja ei ole tullut eikä mies ole oikein ollut tutusti edes paikoilla. Kaikesta näkyy, että Pukki on väsynyt – todennäköisesti enemmän henkisesti kuin fyysisesti. Kun muistaa, millainen ruljanssi Pukilla on viimeisen parin vuoden aikana ollut, ei ihme, että jossain vaiheessa tulee vaikeampi jakso.

Teemu Pukki ei ole koskaan parrasvaloihin tunkenut, hoitanut toki tehtävänsä edustuspuolella ja median kanssa ammattimiehen tavoin. Nousu Norwich-ikoniksi, suomalaisen jalkapallon tämän hetken messiaaksi, Vuoden urheilijaksi jne. jättävät kuitenkin jälkensä. Teemu Pukista näkee, että hänen pitäisi päästä hetkeksi irti kaikesta, päästä Suomeen tapaamaan kotkalaisia kavereitaan ja saamaan ajatukset hetkeksi pois pelaamisesta tai siitä, ettei peli kulje. Pukki on niin vastuuntuntoinen ihminen, että hän kantaa oikeasti isoa taakkaa siitä, että Norwichin tilanne on mikä on. Muistetaan, että Pukille ladattiin odotukset ensin sarjanousun takuumiehenä, Huuhkajien toivona EM-kisoihin ja sitten sarjapaikan pitämisen takaajana, on kaverille taakkaa ladattu.

On täysin selvää, että Norwichissa olisi toivottu, ettei tätä kautta olisi koskaan jatkettu. Tämä ei voi olla näkymättä suorituksessa. Niin halutonta koko joukkueen pelaaminen on ollut tauon jälkeen. Kun vielä joukkueen avainpelaajista – ja Teemu Pukin tärkeimmistä ruokkijoista – Buendia ja Cantwell ovat jo toinen jalka jossain uudessa seurassa, paistaa pelkästä velvollisuudentunnosta pelaaminen otteissa.

Norwichin ainoa toivo säilyä Valioliigassa oli alkujaankin siinä, että juuri mainitut avainpelaajat, Pukki mukaan lukien, pystyvät pelaamaan huippukauden – siis kokonaisen huippukauden. Sen verran naivisti luottaen viime vuoden menestykseen Norwich kauteen lähti käytännössä Championship -joukkueella.

Todennäköisesti Teemu Pukki aloittaa penkillä lauantaina. Jos näin käy, ei kannata repiä pelihousuja Suomessa tai vetää mitään isompia johtopäätöksiä. Mahdollista seurasiirtoa ajatellen näytöt on jo annettu ja Huuhkajien näkökulmasta toivoo, että mitä nopeammin Pukki pääsee lomalle ja ansaitusti nollaamaan tilannetta, sitä tuoreempi hän on maajoukkuepeleissä, kun ne syyskuussa taas jatkuvat. Ei hän ole yhtään huonompi jalkapalloilija kuin vuosi sitten tai viime syksynä – raja tulee jokaisella joskus vastaan.

V Sport ja Viaplay näyttävät Norwichin ja Brightonin välisen kamppailun suorana lähetyksenä.