Argentiina ja Sveitsi iskevät yhteen tiistai-illan ottelussa. Argentiina lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta Sveitsillä on allaan vahva voitto Hondurasista.

Argentiina selvitti alkulohkonsa puhtaalla pelillä, mutta missään nimessä sen peli ei vakuuttanut. Kaikki voitot olivat kovan työn takana ja kulminoituivat pitkälti Lionel Messiin, joka pelasti Argentiinan joka ottelussa.

Sveitsi sen sijaan aloitti omat kisansa makealla viime hetken voitolla Ecuadorista ja sen jälkeen se hävisi murskaavasti Ranskalle. Se kuitenkin sai pelinsä uomiin päätösottelussa Hondurasia vastaan, kun Xherdan Shaqiri iski hattutempun joukkueelle varmistaen jatkopaikan.

Messi on pelannut erinomaiset kisat ja kannatellut Argentiinaa, mutta hän tarvitsee kuitenkin myös apuja. Tästä ottelusta Argentiinalta on sivussa loukkaantunut Sergio Aguero, mutta hänen paikkansa ottava Ezequiel Lavezzi tuo aggressiivisuutta Argentiinan hyökkäyspelaamiseen. Myös Angel Di Marian ja Gonzalo Higuainin pitää nostaa tasoaan.

Argentiinan suurin ongelma ei ole kuitenkaan hyökkäyspäässä, vaan alakerran pelaamisessa. Jokaisessa ottelussa se on ollut hyvin haavoittuvainen vastustajan iskiessä vastaan. Federico Fernandez ja Ezeguiel Garay eivät ole puolustuksessa vakuuttaneet ja alakerta on näyttänyt hitaalta ja haavoittuvaiselta.

Sveitsin palaset loksahtivat viime ottelussa kohdilleen. Ranska-ottelussa vuotanut puolustus oli heti uskottavampi, kun Fabian Schar tuli kentälle ja otti heti ensimmäisessä MM-ottelussaan puolustuksen keskustan herruuden. Hyökkäyksessä sen sijaan kisojen aikana hieman kritisoitu Xherdan Shaqiri näytti kriitikoille pitkää nenää iskemällä komean hattutempun Hondurasia vastaan. Myös Stephan Lichtsteiner ja Ricardo Rodriguez voivat aiheuttaa nopeudellaan hankaluuksia Argentiinan puolustukselle.

Argentiina on luonnollisesti selkeä ennakkosuosikki, mutta sen pitää saada pelinsä hiljalleen uomiin, sillä enää ei ole varaa virheisiin. Sveitsi on tarpeeksi kyvykäs joukkue rankaisemaan ja puolustamaan.