Costa Rican eteneminen MM-kisojen neljännesvälieriin kovasta lohkosta on yksi kisojen suurimmista, jollei suurin yllätys. Sunnuntaina joukkueen taidot mittaa Kreikka.

Costa Rica voitti lohkon D jättäen kakkoseksi eilen pelistä tippuneen Uruguayn (0-2-tappio Kolumbialle). Suurin yllätys oli kuitenkin eurooppalaisten huippujoukkueiden Italian ja Englannin jääminen ulos koko jatkopeleistä. Piskuinen Costa Rica voitti Uruguayn 3-1, Italian 1-0 ja pelasi Englannin kanssa 0-0-tasapelin.

Fifa-rankingin 28. sijaa pitävä Costa Rica oli voittanut yhdeksästä ennen kisoja pelaamastaan ottelusta vain kaksi. Joel Campbell ja Bryan Ruiz hyökkäyksen tähtinä ja Oscar Duarte ja Junior Diaz puolustuksen lukkoina joukkue on kuitenkin tehnyt mahdottomana pidetystä mahdollisen.

Costa Rica ja Kreikka iloitsevat molemmat lohkovaiheen selättämisestä. Ensin mainittu ei ole koskaan edennyt puolivälieriä pidemmällä. Kreikka puolestaan ei ole historiassaan koskaan päässyt lohkovaiheestakaan jatkoon.

Kreikan tie jatkoon ei ollut läheskään niin suvereeni kuin sunnuntain vastustajan. Fernando Santosin joukot aloittivat 0-3-tappiolla Kolumbialle. Toisesta kamppailusta oli tuloksena maaliton tasapelin Japanin kanssa. Jatkopaikka ratkesi trillerissä Norsunluurannikkoa vastaan, jonka kreikkalaiset käänsivät edukseen 2-1-lukemin. Giorgios Samaras teki ottelun voittomaalin rangaistuspotkusta tuomarin antamalla lisäajalla.

– Näytimme Norsunluurannikkoa vastaan kuinka hyvin osaamme puolustaa mutta myös hyökätä. Loimme paljon paikkoja ja jatkoimme hyökkäämistä loppuun saakka. Jopa silloin kun päästimme 74. minuutilla tasoitusmaalin, jatkoimme hyökkäämistä, Samaras totesi goal.comin mukaan.

Kreikka joutui Norsunluurannikkoa vastaan vaihtamaan maalivahti Orestis Karnezin loukkaantumisen vuoksi, mutta hänen pitäisi olla kunnossa sunnuntaina. Niin ikään vaihtoon vamman vuoksi tulleen Panagiotis Konen pelaaminen sen sijaan on epävarmaa.

Costa Rica-Kreikka pelataan tänään sunnuntaina Suomen aikaa klo 23.