Suomi murskasi Bosnia-Hertsegovinan koripallon EM-kisoissa 88-59. Kahdeksan pisteen voittokin olisi varmistanut Suomen jatkopaikan. Koko joukkue onnistui ottelussa loistavasti.

Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo, muistatko yhtä hyvää ottelua Susijengiltä?

– Ei tällaisia historiassa monta ole. Koko joukkue pelasi fantastisesti yhteen tismalleen sovitun taktiikan mukaisesti. Lisäksi toteutuskin oli erinomainen. Bosnia ei johtanut ottelua kertaakaan, vaikka tästä odotettiin ennalta todella tiukkaa taistelua. Suomi söi kaikki Bosnian aseet totaalisesti, he eivät päässet sisäpeliinsä lainkaan kiinni. Kuvaavaa on, että bosnialaiset menettivät pallon 21 kertaa, mikä on tällä tasolla uskomaton määrä.

– Jokseenkin huikeaa oli sekin, että avauspuolikkaalla Petteri Koponen ja Sasu Salin tekivät yhteensä 8 pistettä ja silti Suomi johti puolimatkassa 14 pisteellä. Epäonnistujia ei joukkueessa tänään kerta kaikkiaan ollut.

No entä ne isoimmat onnistujat?

Matti Nuutinen on selkeästi jatkanut kehittymistään, vaikkei mikään keltanokka enää ole. Aivan jäätävä esitys häneltä. 13 pistettä ja kahdeksan levypalloa, upeaa heittopeliä ja loistavaa työtä korinalustoilla. Tuukka Kotti, Gerald Lee jr ja Ville Kaunisto pelasivat myös kisojen parhaat pelinsä.

– Tärkeää oli sekin, että Petteri Koponen sai heittonsa kulkemaan toisella puoliskolla, johon mahtui vain kaksi ohiheittoa. Israelia vastaan hänen kakkosensa olivat 0/3 ja kolmoset 1/7, Ranskaa vastaan kolmoset 1/5. Ja Venäjä-ottelussakin kakkoset olivat vain 2/7. Vaikka Suomi pelaa parhaimmillaan joukkueena loistavaa koripalloa, Petteri Koposelta vaaditaan neljännesvälierissä huikeaa onnistumista, sen verran kova joukkue sieltä tulee vastaan joka tapauksessa.

– Plussaa tässä pelissä huomista Puola-ottelua ajatellen oli sekin, että viimeinen neljännes pelailtiin ja Suomi pääsi lepuuttamaan avainpelaajia. Puola pelaa tänään kovan ottelun Israelia vastaan, joten tuosta tulee pieni etu.

Miltäs näyttää tällä hetkellä ensimmäisen jatko-ottelun vastustaja?

– Se on täydellinen arvoitus loppuun saakka. Suomi voi olla lohkossa vielä kakkonen, kolmonen tai nelonen ja B-lohkossa on pelattu tyystin ristiin. Serbia on voittanut kaikki neljä otteluaan vakuuttavasti, sitä ei olisi kiva kohdata. Italia pelaa parhaimmillaan aivan huikeaa heittopeliä kuten tiistaina Espanjaa vastaan. Turkilla on kaksi voittoa, Espanjalla ja Saksalla yksi, täysi mahdottomuus arvioida, mikä on lohkon lopputilanne.