Jari Litmanen Huuhkajista ‒ ”Ei olla keksitty polkupyörää uudestaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Jari Litmanen pelasi pitkän uran Suomen A-maajoukkueessa, mutta arvokisoihin ei Litmasen kanssa ikinä päästy. Nykyhuuhkajien tila ja EM-kisoihin pääseminen miellyttää Kuningasta, mutta mikään ihmeteko Litmasen mielestä se ei ole.

‒ Se on ollut pitempi polku, ei olla keksitty polkupyörää uudestaan viimeisten vuosien aikana. Tulokset on ollut nyt hyvät ja siihen on monta eri syytä, kunnia siitä itse joukkueelle. Kansojen liiga on tullut meille oikeaan aikaan. Hyvistä tuloksista on tullut itseluottamusta. Niille pelaajille, jotka olivat mukana 2016 on tärkeä, että kelkka saatiin käännettyä.

– Maajoukkue oli minulle aina tärkeä. Tuntui, että se oli toinen seurajoukkue oman seurajoukkueen lisäksi. Huuhkajien pelaajat menevät mielellään maajoukkueeseen ja ovat mielellään yhdessä. Joukkue on tehnyt historiaa. Palikoita on keräilty kasaan jo pidemmän aikaa, lauantaina 50 vuotta täyttänyt Litmanen kertoi mediatilaisuudessa.

Huuhkajat on innostanut suomalaisia viime aikoina erityisen paljon, mutta ulkomailta on Litmasen mukaan aina ollut kiinnostusta Suomea kohtaan.

‒ On ollut pidemmän aikaa kiinnostusta huuhkajia kohtaan. Kun minulle puhutaan Suomen maajoukkueesta, niin puhutaan monelta kymmeneltä vuodelta. On meillä ollut ennenkin hyviä ajanjaksoja, joten ei tämä menestys sinänsä ole ollut yllätys ulkomailla niissä keskusteluissa, missä minä olen ollut.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.