Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa EM-kisojen karsinnoissa Tanskan, Slovenian, Kazakstanin, Pohjois-Irlannin sekä San Marinon. Karsintalohkon kaksi parasta maata etenee suoraaan Saksassa 2024 pelattaviin EM-kisoihin.

Jari Litmanen pitää kakkoskorista arvontaan lähteneen Suomen arpaonnea erittäin hyvänä.

– Kun vertaa Suomen arpaonnea muihin karsintalohkoihin, niin tulos on kerrassaan erinomainen. Suomella on kaikki mahdollisuudet mennä EM-kisoihin ihan vain omalla tekemisellään, Litmanen sanoi Unibetin Auvinen & Litmanen -podcastissa.

– Tanska on lohkon selvä ykkössuosikki, mutta meillä kävi silti hyvä arpaonni, että saimme heidät ykköskorista. Tanskaa vastaan Suomi pystyy pelaamaan, kuten näimme viime EM-kisoissa.

Todennäköisesti Suomen päävastustaja karsinnoissa on kolmoskorista samaan lohkoon arvottu Slovenia.

– Slovenia on erinomainen palloilumaa ja lohkon joukkueista varmasti lähimpänä Suomen tasoa. Entiset Jugoslavian maat ovat kaikki pelillisesti hyvin samantyylisiä, ja viime vuosina olemme saaneet onneksi harjoitella vastaavanlaisia maita, kuten Montenegroa, vastaan pelaamista. Keskinäiset matsit Sloveniaa vastaan tulevat olemaan tasaisia, mutta Suomella on nyt oikeasti hyvä tilanne. Kaikki on omissa käsissä, Litmanen näkee.

Kuuntele koko podcast-jakso tästä.