Jari Litmanen: ”Bundesliigan jatkuminen on oikea ratkaisu”

© Kuva: Getty Images

”Kuningas” Jari Litmanen kertoo uusimmassa Unibetin ”Kuninkaan puhe” -podcastissa, ettei Bundesliigalle jäänyt juuri muita vaihtoehtoja kuin kauden jatkaminen. Kauden loppuun pelaaminen on monelle seuralle elinehto. Tietysti se, että pelataan tyhjille katsomoille, vaikuttaa.

– Tulee mieleen vanha Liigacup Suomessa tammikuun lopussa, kun oli lasketusti 27 katsojaa. Kyllähän se niin on, että huippujalkapalloilua tulisi pelata aina isolla stadionilla, isojen yleisömäärien edessä, jalkapallolegenda Jari Litmanen sanoo Unibetin Kuninkaan puhe -podcastissaan.

– Mutta nyt kun se ei ole mahdollista, on tyhjille katsomoille pelaaminen todennäköisesti järkevin – ja ainoa – vaihtoehto.

Televisiorahojen merkitys on Bundesliigassa suuri. Sarjan sääntöjen mukaan samanlainen moguli-omistajuus kuin Englannissa ei ole mahdollinen.

– Urheilullisen ratkaisujen saamisen lisäksi kyseessä on myös taloudellisesti tärkeä päätös, sillä nykyisin sarjan TV-sopimus on niin merkittävä tulonlähde seuroille. Nyt moni seura on jo budjetoinut koko kauden tv-rahat, joten niiden menettäminen olisi valtava katastrofi, Litmanen sanoo podcastissa.

Suomessa Bundesliigan ottelut, kuten ensi viikonvaihteen suurottelun, Ruhrin derbyn, televisioi Viasat ja Viaplay.

Lähde: Unibetin ”Kuninkaan puhe” -podcast