Japani onnistui voittamaan Kolumbian numeroin 1-2 H-lohkon avausottelussa.

Heti ottelun kolmannella minuutilla nähtiin dramaattinen tilanne, kun Kolumbian Carlos Sanchez torjui sääntöjen vastaisesti kädellä Japanin Shinji Kagawan laukauksen. Tästä seurauksena oli punainen kortti sekä rangaistuspotku. Kagawa sijoitti itse rankkarista varmasti Japanin 1-0 -johtoon.

Kolumbia tuli alivoimaisena kuitenkin tasoihin kun ottelua oli pelattu 39. minuuttia. Radamel Falcao hankki joukkueelleen vapaapotkun boksin ulkopuolella, jonka Juan Quintero ampui nerokkaasti hyppäävän muurin ali maaliin. Maali oli Quinterolle varmasti maistuva, sillä mies nousi Kolumbian avauskokoonpanoon vain joukkueen tähtipelaajan James Rodriguezin loukkaantumisen takia.

Lisämaaleja ei enää ensimmäisen puoliajan aikana nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään 1-1 -lukemissa.

Toisella puoliajalla Japani sai otteen pelistä Kolumbian pelatessa alivoimalla. Japani sai palkintonsa hyvästä painostuksesta ottelun 73. minuutilla, kun Yuya Osako puski kulmapotkusta Japanin johtoon.

Kolumbia ei enää tästä pystynyt nousemaan, vaan Japani nappasi yllättävän avausvoiton.