FC Interin avainpelaajiin vuosia kuulunut Severi Paajanen jäi edelliskauden päätteeksi sivuun jalkapalloammattilaisen elämästä ja vaihtoi Veikkausliigan kasvatustieteiden opiskeluun. Pelaamista keskikenttäpelaaja jatkoi Kakkosessa Åbo IFK:n riveissä. Paajanen kertoo nauttivansa tämän hetkisestä elämästään täysin rinnoin, mies kertoo Arvokisat-sivuston haastattelussa.

– Vuosi oli erilainen. Pääsin nyt itse katsomaan paljon huippupelejä. Elämä on ollut paljon vapaampaa nyt ja nautin siitä todella paljon, Paajanen kertoo.

Keskikentän raatajana ja teräsmiehenä tunnetun Paajasen kausi meni ensimmäistä kertaa urallaan loukkaantumisen takia pipariksi.

– Oli rikkonainen kausi. Liityin joukkueeseen juuri ennen kauden alkua ja sitten repesi pohje. Ensimmäinen kunnon loukkaantumiseni koskaan. Olin koko kesän sen takia sivussa ja syksyn pelit olivat sitten rämpimistä, Paajanen kertaa.

Paluu liigakentille tuntuu ainakin tällä hetkellä kaukaiselta ajatukselta.

– Tällä hetkellä motivaationi koulua kohtaan on tosi kova. Ei voi koskaan sanoa ei koskaan, mutta tällä hetkellä pelit huipputasolla on pelattu, erityisopettajaksi tulevaisuudessa pyrkivä Paajanen miettii.

Åbo IFK putosi kauden päätteeksi Kolmoseen, jonka vuoksi Paajasen ensi kesän kuviot ovat avoinna.

– En osaa sanoa vielä. Teen päätöksen myöhään keväällä. Nyt talvella olen ollut urheilussa mukana futsalin kautta. Pelaan Kolmosessa FC Kliinin paidassa, Paajanen valaisee.

Paajanen paljastaa, ettei ole ihan kympin oppilas korkeasta motivaatiostaan huolimatta.

– Läpi mennään, muttei mitään huipputuloksia ole tullut. Tavoite on joskus päästä sieltä pois. Olen siellä vanhimmasta päästä, niin ei ihan hirveästi nuo opiskelijabileet enää houkuttele, Paajanen naurahtaa, vaikka myöntääkin piipahtaneensa bileissä kerran pari.

 

Jesse Happonen