Norjalaiset Euroopan mestari -veljekset Jakob ja Henrik Ingebrigtsen kilpailivat koronakevään keskellä 5 kilometrin mittaisessa tiejuoksussa Stavangerissa.

Kevyen liikenteen väylällä juostun kilpailun voitti 19-vuotias Jakob ajalla 13.28. Häntä yhdeksän vuotta vanhempi Henrik hävisi vain neljä sekuntia.

Molempien aika alittaa 5000 metrin ratajuoksun maailman kärkituloksen. Toki sillä on vain kuriositeettiarvo tilanteessa, jossa maailmanlaajuisen kulkutaudin vuoksi lähes kaikki urheilukilpailut on peruutettu.

Jakob voitti toissakesänä Berliinissä sekä 1500 että 5000 metrin Euroopan mestaruudet. Henrik on vuoden 2012 Helsingin EM-kilpailuiden 1500 metrin mestari ja saavuttanut EM-kilpailuissa jo seitsemän mitalia.

Keskimmäinen veljeksistä Filip kärsii rasitusvammasta eikä nyt kilpaillut. Hän voitti 1500 metrin Euroopan mestaruuden vuonna 2016 Amsterdamissa.