Unkari pelaa jääkiekon MM-kisoissa ensi kertaa kuuteen vuoteen. Edellisellä kerralla tie päättyi putoamiseen vuonna 2009.

Silloin Unkari hävisi alkulohkossa Kanadalle 0-9, Valko-Venäjälle 1-3 ja Slovakialle 3-4. Putoamissarjassa tuli nenään Itävallalta 0-6, Tanskalta 1-5 ja Saksalta 1-2.

Unkarin 36-vuotias kapteeni Marton Vas pelaa Italian liigan Fassassa, missä hän teki tällä kaudella 42 ottelussa tehot 10+27.
Hän oli mukana MM-jäällä myös 2009.

– Meillä on tapahtunut melkoinen muutos sen jälkeen. Minä olen joukkueen vanhimpia pelaajia, 2009 joukkueemme keski-ikä oli paljon korkeampi. Unkarilainen jääkiekko on kehittynyt, nuoremmat pelaajat ovat tulleet takaa ja pudottaneet kolmekymppisiä kavereita joukkueesta, ihan niin kuin pitääkin, Vas sanoo kansainvälisen jääkiekkoliiton sivuilla.

Yksi nuori mies joukkueessa on 19-vuotias puolustaja Bence Stipsicz.

– Marton tuo paljon kokemusta joukkueeseemme, hän on kuin valmentaja jäällä. Hänestä on ollut leirityksen aikana viime viikkoina todella paljon apua meille. Olen oppinut häneltä parin viikon aikana enemmän kuin normaalisti puolessa vuodessa, Stipsicz sanoo.

Unkarille on ennustettu tylyä turnausta, se pelaa samassa alkulohkossa Suomen, Kanadan, USA:n, Valko-Venäjän, Slovakian, Ranskan ja Saksan kanssa. Jo nousu A-sarjaan viime vuonna oli unkarilaisille kova juttu.

– Viime vuoden voitto Puolasta ja nousu oli meille aivan fantastinen juttu. Se jää meille kaikille mieleen hienona muistona, joukkueen kapteeni Vas sanoo.