Jääkiekon MM-kisat pyörähtävät käyntiin Tshekissä. Viaplay esittää kaikki 64 ottelua suorina lähetyksinä.

Viaplayn MM-kisatiimi on valmistellut kiekkofaneille ennen näkemättömän kisakokemuksen, joka sisältää kaikki 64 ottelua, 23:n ottelun yhteyteen tehtävät ottelustudiot sekä runsaasti lisäsisältöjä. Rautaisista asiantuntijoista ja kisakonkareista rakennettu asiantuntijatiimi tulee olemaan paikalla sekä Prahassa että Ostravassa, joiden lisäksi studiolähetyksiä tehdään myös Helsingistä käsin.

Kaikissa Suomen peleissä lähetys alkaa vähintään 60 minuuttia ennen pelin alkua, mikä antaa runsaasti aikaa ennakoida tulevaa peliä sekä analysoida Leijonien otteita haastatteluiden kera. Muut Viaplayn ottelustudiot alkavat 35-60 minuuttia ennen pelin alkua. Katsojille on tarjolla Viaplayn lähetyksistä tuttua laatua sekä analyyttistä keskustelua maustettuna ripauksella intohimoa ja valtavaa asiantuntemusta.

A-lohkon peleissä Prahassa paikalla ovat kaikki Leijonien pelit selostava Antti Mäkinen, joka saa vierelleen leijonien peleihin asiantuntijaksi Jussi Jokisen. Jokisen lisäksi asiantuntijana Prahassa nähdään myös Ville Nieminen. Paikalla Prahassa ovat lisäksi studioisäntä Iiro Harjula sekä toimittaja Suvi Hakkarainen. A-lohkossa pelaavat Suomen lisäksi isäntämaa Tshekki, Kanada, Itävalta, Tanska, Iso-Britannia, Norja ja Sveitsi.

B-lohkon ottelut ovat katsottavissa vain Viaplayssa ja V sport -kanavilla. Ostravassa pelaavat naapurimaamme Ruotsi, Ranska, Saksa, USA, Kazakstan, Puola, Slovakia ja Latvia. Ostravasta kisoja raportoivat asiantuntija Riku Helenius ja toimittaja Katariina Kiviranta.

Helsingin päässä selostuksista vastaavat mm. Niki Juusela, Jussi Eskola ja Tero Kainulainen, ja studiolähetyksissä puhetta johtavat Mervi Kallio, Tuomas Meling ja Ville Klinga. Kokemuksensa ja asiantuntemuksensa studioon tuovat Marko “Mörkö” Anttila, Risto Dufva, Ville Nieminen, Ossi Väänänen, Esa Pirnes, Mikko Lehtonen ja Riku Helenius.

– Viaplayn ammattitaitoinen ryhmä on valmiina tarjoilemaan kaikki tulevien kisojen 64 ottelua suomeksi selostettuna ja peräti 23:lla studiolähetyksellä varusteltuna. Kahdeksan mielenkiintoisin taustoin marinoitua asiantuntijaa sekä studiot paikan päällä ja kotimaan hermokeskuksessa takaavat sen, ettei mikään massiivisesta kisarupeamasta tähtipelaajineen jää liian vähälle huomiolle, lupaa Viaplay Group Finlandin jääkiekkotuottaja Iiro Harjula kanavan tiedotteessa.

– Viaplayn asiantuntijatiimi koostuu tuhansista NHL-otteluista, sadoista tehdyistä tv-lähetyksistä ja peräti 19:stä eri rooleissa voitetusta jääkiekon arvokisamitalista. Tämä kokemus hyödynnetään pelejä analysoidessa ja katsojaa otteluihin valmistaessa. Tarkoituksenamme on järjestää katsojaelämys, jonka aikana ruudun ääreltä poistuminen ei ole vaihtoehto, Harjula jatkaa.

Viaplay näyttää yksinoikeudella ainoana Suomessa kaikki 64 ottelua kisojen alusta ratkaisevaan finaalipeliin asti suomeksi selostettuna. Suurin osa peleistä on katsottavissa myös V sport -kanavilla. 

Lähde: Viaplayn tiedote