Itävallan Marcel Hirscher otti pujottelun maailmancup-kauden avauskilpailun voiton Levillä.

Ykköstila oli Marcel Hirscherille 40. maailmancupissa, eikä sen jahtaaminen ollut vielä lauantaina mitenkään varmaa.

– Kärsin kovasta korvakivusta, ja eilen tuntui vielä siltä, että en pääse mukaan. Mutta menin nukkumaan jo kahdeksalta, ja koska aamulla tuntui jo paljon paremmalta, päätin startata, Hirscher kommentoi.

Itävaltalainen johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen 0,21 sekunnilla, ja lisäsi eroaan muihin toisella laskulla. Toiseksi sijoittunut, niin ikään itävaltalainen Michael Matt jäi joukkuekaverilleen 1,30 sekuntia. Kilpailun kolmas oli Italian Manfred Moelgg, joka hävisi vain sekunnin sadasosan Mattille.

Hirscher voitti ensimmäisen palkintoporonsa Levillä vuonna 2013, ja sen hän nimesi Ferdinandiksi. Uuden poron nimeksi hän antoi Leo.

Kaikki kilpailuun startanneet kuusi suomalaista karsiutuivat toiselta kierrokselta. Joonas Räsäsen sijoitus oli 36., Jens Henttisen 39., ja Samu Torstin 47. Victor Malmström, Eemeli Pirinen sekä Juho Handolin keskeyttivät laskunsa.

Nykymuotoisen Levin maailmancup-kilpailun 10-vuotisjuhlia vietti viikonlopun aikana noin 15 000 ihmistä.

– Luku on oikein hyvä, ja erityisen miellyttävää oli katsella ihmisten ilmeitä ja aistia heidän iloisia tunnelmiaan. Tämä antaa erittäin hyvät lähtökohdat ensi vuoden kilpailulle, jonka toteutuminen on jo nyt 100-prosenttisen varmaa, kommentoi järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Palosaari.

Lähde: Tiedote