Skotlantilaisen jalkapalloilun ehdoton kohokohta, Old Firm -ottelu Rangersin ja Celticin välillä, pelataan keskiviikkona. Kun Skotlannin mahtiseurat iskevät yhteen, ei panosta koskaan puutu. Tällä kertaa sitä on normaalia sarjaotteluakin enemmän, sillä haastajan asemaan viime kaudella joutunut Celtic voi ”korjata tilanteen”, mikäli he korjaavat voiton Celtic Parkilla.

Celtic aloitti kautensa kehnosti. Näytti, että Glen Kamaran tähdittämä Rangers menee menojaan, mutta manageri Steven Gerrardin lähtö Valioliigaan on selkeästi vaikuttanut. Rangers on pudottanut turhia tasapelipisteitä ja hiljakseen Celtic on kuronut eroa kiinni. Illan otteluun lähdetään tilanteesta, jossa Rangersin piste-ero on vain kaksi pistettä. Eli voittamalla ottelun Celtic nousisi sarjan kärkeen. Toisaalta, jos Kamara ja kumppanit hoitavat pisteet kotiin, eroa tulisi mukavasti lisää.

Mikään hyvä ennuste Rangersin voitolle ei ole, vaikka joukkue onkin pelannut kuusi viimeistä Old Firmia tappiotta. Edellinen voitto Celtic Parkilta on yli vuosikymmen sitten. Lisämielenkiintoa tuo se, että Old Firm -ottelu on ensimmäinen Rangersin manageri Gio van Bronckhorstille tässä roolissa – Rangersin pelaajana hän toki koki useitakin Skotlannin klassikko-otteluja.

Celticin pelaajistossa on puutoksia maajoukkuekomennusten, loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi. Rangers ei saa vielä mukaan tuoreinta hankintaansa, sillä Aaron Ramsey ei vielä esiinny uudessa seurassaan Juventus -lähtönsä jälkeen. Muuten Rangersin pelaajisto on pitkälti käytettävissä.

Glen Kamara ja kumppanit aloittavat taistelun Glasgow´n herruudesta 21.45. Ottelua seurataan Velja Engströmin selostamana Elisa viihde Viaplayn kautta.