IS: Suomalaishiihtäjä hiiltyi valmennusjohdon ratkaisusta – ”Sain muutaman sanan vastauksen”

© Kuva: Getty Images
Torino ja Wolves vastakkain! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Suomalaishiihtäjä Ari Luusua hiihti Otepäässä sunnuntaina 15 kilometrin kilpailussa, vaikka hän tuli paikan päälle alun perin toista kisaa varten. Hän joutui hiihtämään 15 kilometrin kisassa, koska ei saanut Suomen miehistöstä paikkaa lauantaina päämatkalleen perinteiseen sprinttiin.

Tämä raivostutti Luusuan, joka purkasi tuntemuksiaan Ilta-Sanomille.

– Kun kysyin perustelua sprinttivalmentajalta (Mikko Virtanen), sain muutaman sanan vastauksen. Näyttöni oli kuulemma liian vanha. Oma vastaukseni oli sitten kyllä pidempi, Luusua kertoi IS:lle.

Luusua sijoittui Kuusamon maailmancupin perinteisessä sprintissä sijalle 21. Hän uskoi marraskuun lopulla tulleen esityksen riittävän perinteisen sprintin paikkaan.

– Totta kai ottaa päähän, kun bravuurimatkalleen ei pääse ja kokee kärsineensä vääryyttä. Samaan aikaan harmittaa sekin, etten saa valitsijoihin asiasta keskusteluyhteyttä aikaan, Luusua sanoi ja jatkoi, että aikoo avata prosessia perinpohjaisesti omassa somekanavassaan.

– Muita urheilijoita vastaan minulla ei tietenkään ole mitään, päinvastoin. Mutta valmennusjohto kokonaisuutena ei ole tässä asiassa toiminut asianmukaisesti. Jossain vaiheessa alkaa mitta tulla täyteen. Jo maajoukkueesta pudottaminen oli kova pala.

Torino ja Wolves vastakkain! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!