Jarkko Nieminen, 35, pelasi uransa ensimmäistä kertaa Salibandyliigassa tiistaina kotijoukkue Classicin paidassa Steelersia vastaan. Hän pelasi avauspelissään yli 17 minuuttia, mutta jäi ilman tehopisteitä Classicin 12-1-voitossa.

Niemisen motiivia pelata Salibandyliigassa on kyseenalaistettu monesta eri suunnasta, mikä harmittaa entistä tennisässää.

– Minulta on tosi monta kertaa tultu kysymään, että olenko tosissani tässä mukana vai onko tämä joku PR-temppu. En halua vastata enää sellaisiin kysymyksiin kadulla enkä muuallakaan. Miksi lähtisin tennisurani jälkeen johonkin toiseen lajiin maskotiksi? Se ei olisi kunnioittavaa lajia kohtaan. Maailmasta ei löydy niin hienoa urheilulajia, että lähtisin siihen maskotiksi, Nieminen sanoi Ilta-Sanomille.

Suomen tunnetuin tennislegenda on kärsinyt jo pitkään kantapäävaivoista. Samalla harjoittelu salibandykentillä on jäänyt vähiin.

– Menin koko syksyn kymmeneltä yksin vetelemään palloa halliin. Se ei ole maskotin puuhaa. Lähtökohta tässä kaikessa on ollut niin urheilullinen kuin vain voi olla. Olen tullut tähän mukaan täysin urheilullisista syistä. Toivon, että kukaan ei enää kysy, että mikä temppu tämä oikein on.

– Ei tämä todellakaan ole mikään sellainen vitsi, että minut vain heitetään tähän yhteen peliin.